Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo kalmeer je snel zonnebrand op je huid

Niets zo vervelend als zonnebrand nadat de eerste lentewarmte de huid verbrand heeft. Dankzij onze tip is het leed snel voorbij en de huid snel hersteld. Niets zo vervelend als zonnebrand nadat de eerste lentewarmte de huid verbrand heeft. Dankzij onze tip is het leed snel voorbij en de huid snel hersteld.

 

Misschien ben je wat te enthousiast geweest met de eerste echte zonnewarmte deze lente? Misschien heb je wat te lang van de zon “genoten” in de tuin of op het strand? Misschien heb je gedacht: “nu ga ik eens extra vitamine D opslaan”. Dat laatste is wel een goed idee, want vitamine D is essentieel voor de gezondheid en een prima antioxidant, maar teveel is te veel, vooral voor de huid.

Zonnebrand is dan ook een letsel dat dezer dagen een veel voorkomend probleem is. De apotheek doet goed zaken met verzachtende gels en pommades. Maar je kan zelf meteen het stekende, prikkende of verbrande gevoel laten ophouden door een eenvoudig, spotgoedkoop natuurlijk middel dat iedereen thuis kan toepassen: natriumbicarbonaat.

Hoe ga je tewerk om het ergste leed van zonnebrand meteen te doen ophouden?

Laat een bad vollopen met lauwwarm water. Geen heet water! Voeg er een half kopje natriumbicarbonaat aan toe. Ga vervolgens in bad. De pH-waarde en het heilzaam effect van het natriumbicarbonaat zal het prikkende gevoel van de zonnebrand snel doen ophouden.

Als je het helemaal wil afmaken: na het bad niet afdrogen, maar de huid aan de lucht laten drogen.

Heb je geen bad, maar enkel een douche? Ook geen probleem. Maak een kompres met een oude handdoek en doop de handdoek in een mengsel van lauw water en natriumbicarbonaat. Leg dit op de verbrande plaatsen.

En als je het helemaal goed wil doen: na het bad met natriumbicarbonaat kun je de huid inwrijven met een goede, natuurlijke crème op basis van Calendula oftewel goudsbloem. Dat is ontstekingswerend en geneest snel. Denk bijvoorbeeld aan Calendulacrème van Ellen Dee.

Je kunt deze prachtige huidvriendelijke crème online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Kijk vlug op de site: www.ellendee.be.