Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Artisjok ideaal voor de lever in de lente: Cardubell

In de lente hebben de lever en de gal het wat lastig. Dat is nochtans geen groot probleem want de natuur heeft een aantal prachtige planten ter beschikking. Fytobell heeft daar een prima middel van gemaakt: Cardubell In de lente hebben de lever en de gal het wat lastig. Dat is nochtans geen groot probleem want de natuur heeft een aantal prachtige planten ter beschikking. Fytobell heeft daar een prima middel van gemaakt: Cardubell

 

Het voorjaar is altijd wat moeilijk voor de lever. Het volkse gezegde is er niet ver naast: bij het botten en het vallen van de bladeren, heeft de lever het lastig. In het voorjaar is dat niet te verwonderen omdat de feestweken nogal wat van de lever hebben gevraagd: zware kost moeten verwerken, te veel vet, te veel suiker, te veel dessertjes en te weinig verse gezonde kost. De lever moet overwerk doen en dat uit zich in vermoeidheid, een onfrisse teint, een gevoel alsof je griep gaat krijgen. Als daar bovenop nog eens de allergische reactie van de pollen komt, is het hek helemaal van de dam.

Het voorjaar is dus wat moeilijk voor lever en gal. Voor de lekkerbekken onder ons zal het dan ook een hele opluchting zijn te vernemen wat enkele artsen hebben ontdekt. Medische onderzoekers zijn tot de vaststelling gekomen dat het artisjok-extract hepar de gal activeert en de lever behulpzaam is bij zijn ontgiftende taak. Ditzelfde hepar zou ook de opname van cholesterol uit vet voedsel beperken.

Lever en gal kunnen best voordeel halen uit extracten van artisjok. Bovendien helpt het de cholesterol laag te houden.

Het is dus goed om af en toe artisjok op het menu te zetten.

Maar je hoeft niet te wachten tot de lekkere groente op tafel komt: je kan er gebruik van maken dankzij een natuurlijk preparaat: Cardubell van Fytobell. Dat bevat naast artisjok nog andere planten die heilzaam zijn voor de lever: ook Mariadistel oftewel Sylibum Marianum, Curcuma longa, Chelidonium, Mentha piperita en Taraxacum oftewel paardenbloem.

Een cocktail boordevol gezondheid voor je lever en gal.

Je vindt Cardubell van Fytobell in apotheken met CNK-nummer: 2899-870.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com