Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Stoppen met roken: 2 jaar later in de menopauze!

Vrouwen die roken krijgen meer te maken met menstruatieklachten dan niet-rokende vrouwen. Er is evenwel een eenvoudige methode om er vanaf te geraken en de rookhonger de baas te worden: Xantipex. Vrouwen die roken krijgen meer te maken met menstruatieklachten dan niet-rokende vrouwen. Er is evenwel een eenvoudige methode om er vanaf te geraken en de rookhonger de baas te worden: Xantipex.

 

Wie het wil weten, weet het: roken heeft geen enkel voordeel. Het aantal nadelen stapelt zich wel op door een toegenomen kennis vanwege grondig wetenschappelijk onderzoek.

Lange tijd is men er van uitgegaan dat roken vooral nadelig was voor de luchtwegen. Nadien kwamen hart- en vaatziekten erbij, tot men het ook uitbreidde naar de mond- en keelholte.

Daarna ging men ook beseffen dat het nadelig was voor de maag en darmen en voor de prostaat. Recent is daar ook borstkanker en eierstokkanker aan toegevoegd, terwijl men zelfs inziet dat het roken van één enkele sigaret per dag al nadelig is.

Voor vrouwen is roken nog nadeliger dan voor mannen, omdat ze ook kwetsbaarder zijn . Zo is door recent onderzoek gebleken dat vrouwen die roken vroeger in de menopauze komen, dat ze ook meer last hebben van klachten die eigen zijn aan de menopauze en dat ze bovendien voor de menopauze ook meer last hebben van pijnlijke en onregelmatige maandstonden. Hoe meer ze roken, des te meer last ze er van ondervinden.

Vrouwen die dagelijks meer dan tien sigaretten roken, lijden dubbel zoveel onder pijnlijke menstruatiebloedingen dan vrouwen die niet roken. Als de verstokte rooksters zich al gedurende meer dan tien jaar aan hun ongezonde verslaving overgeven, verdrievoudigt hun risico op periodieke klachten.

Tot deze conclusie kwamen medewerkers van de universiteit van Milaan. Ze weten ook waardoor die maandelijkse pijnen veroorzaakt worden, nl. door de nicotine die op de duur onvermijdelijk tot adervernauwing leidt. Vrouwen die stoppen met roken daarentegen, komen pas twee jaar later in de menopauze.

Wil je stoppen? Dat is een verstandige beslissing. Laat je best helpen door een goed natuurlijk middel dat de rookhonger stilt: Xantipex van Fytobell. Het beïnvloedt het centrale zenuwstelsel door natuurlijke middelen, zodat de drang tot roken vermindert en verdwijnt. Handig in een spray!

Je vindt Xantipex van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3271-459.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com