Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zwaar verkouden of allergisch: liefst niet meteen achter het stuur!

Ernstig verkouden, grieperig, of zwaar allergisch? Beter niet achter het stuur, of eerst behandelen! Ernstig verkouden, grieperig, of zwaar allergisch? Beter niet achter het stuur, of eerst behandelen!

 

Gelukkig is het hoogtepunt van de griep eindelijk achter de rug. De paasvakantie heeft de ketting van besmettingen duidelijk doorbroken zodat het aantal patiënten dat voor griepachtige klachten een huisarts bezoekt fel verminderd is. Het was deze winter anders wel een felle epidemie, ondanks de massale inentingen. Zo zie je maar dat de natuur vaak andere plannen heeft en een andere logica volgt dan die van de farmaceutische industrie en de verkopers van vaccins.

Wat wel aan het toenemen is, zijn de verkoudheden en gelijkaardige verschijnselen die het gevolg zijn van allergische reflexen. De berkenpollen circuleren volop en ook de hazelaar is al een tijdje de neusvleugels van gevoelige patiënten aan het treiteren. Gelukkig bestaan er ook goede methodes om de immuniteit te versterken. Denk maar aan probiotica die de darmflora verbeteren zodat de overgevoeligheid kan worden beperkt. Want de darmflora is verantwoordelijk voor de immuniteit. Meer dan 80 percent van onze weerstand wordt opgebouwd door goede bacteriën en die moeten we zeker nu zoveel mogelijk opnemen door middel van gezonde voeding en probiotica.

Waar wel moet voor gewaarschuwd worden: het rijgedrag van heel wat chauffeurs wordt negatief beïnvloed door hun probleem. Bij griep moet je al zeker niet achter het stuur, maar ook bij een zware verkoudheid is de aandacht verminderd en bij allergische reflexen kan het gevaarlijk worden achter het stuur vanwege tranende ogen, niezen, hoesten, een algemene malaise als gevolg van de overgevoeligheid.

Artsen vinden het daarom noodzakelijk de mensen ervoor te waarschuwen in geen geval achter het stuur van hun wagen te kruipen als ze griep hebben, een zware verkoudheid of hyper allergisch zijn. De reflexen van deze chauffeurs zijn minder goed dan die van gezonde autobestuurders. Je kan hun reactievermogen nog het beste vergelijken met dat van chauffeurs met 0,8 promille alcohol in het bloed. Het is wel duidelijk dat hun toestand in het verkeer aanleiding kan geven tot gevaarlijke situaties.

Daarom is het verstandiger eerst de overgevoeligheid te behandelen en pas dan te sturen.

Een goed idee is het om probiotica te gebruiken. Denk daarbij aan Allobiose van Fytobell met miljarden goede bacteriën om de weerstand tegen allerlei allergenen te versterken.

En je kan de ergste problemen ook indijken door een goed natuurlijk middel op basis van Salsaparilla dat de histamine binnen de perken houdt: Smilabell.

Allobiose van Fytobell vind je in apotheken met CNK-bestelnummer: 2121-226.

En de mondspray op basis van Salsaparilla heet Smilabell. Je vindt die ook in apotheken met CNK-bestelnummer 2128-0149.

Ook in de betere reformwinkel.

Je kan deze natuurlijke preparaten ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.