Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe weet je of afspraakje ernstig is?

Een blind date is vaak een gevaarlijke date. Hoe kan je wel veilig een afspraakje maken en zeker zijn van de ernst van de kandidaat? Een blind date is vaak een gevaarlijke date. Hoe kan je wel veilig een afspraakje maken en zeker zijn van de ernst van de kandidaat?

 

Je leest het haast elke dag in de krant of je hoort het van vrienden of vriendinnen: de eerste date is een catastrofe geweest, of je bent bedrogen, of je kwam in een hachelijke situatie terecht omdat de afspraak een soort “blind date” was met een kerel die je op facebook of op een datingsite hebt ontmoet.

Het kan erg meevallen, maar het kan ook verschrikkelijk tegenvallen en je zelfs in groot gevaar brengen, zelfs levensgevaar.

Ouders moeten daarom hun kinderen ook waarschuwen voor daten op het internet. Vaak doen volwassen mannen zich voor als meisjes die een vriendinnetje zoeken, of als een jongeman die graag wil kennis maken. Vreselijk bedrog, maar het bestaat.

En als je dan toch beslist hebt om te daten en je plant een eerste ontmoeting, hoe kan je dan zeker zijn dat het om een ernstige afspraak gaat?

Als meisjes of jonge vrouwen hun eerste afspraakje maken, voelen ze zich vaak erg onzeker omdat ze niet weten of de man in kwestie slechts op een oppervlakkige flirt uit is dan wel of hij het ernstig meent. Gelukkig kunnen bepaalde signalen heel veel over zijn bedoelingen verraden.

Het is een goed teken als hij op tijd is, een bloemetje of een andere lieve attentie meebrengt, geen al te overdreven of doorzichtige complimentjes uitdeelt en niet meteen met jou tussen de lakens wil kruipen.

Maar natuurlijk verkeren mannen vlak voor hun eerste afspraakje in eenzelfde toestand van onzekerheid. Wel, heren, je kan gerust zijn als je mogelijke hartedief zich leuk maar zeker niet sexy voor jou heeft opgedoft, als ze oprechte belangstelling voor jou aan de dag legt en er op aandringt een volgend afspraakje vast te leggen. Wanneer de persoon met wie je hebt afgesproken na afloop zegt: „Jij hoeft niet te bellen, dat doe ik wel,” is het maar beter meteen alle illusies over een gezamenlijke toekomst te laten varen.

Ook een herkenningspunt: als hij niet altijd zelf aan het woord is, maar met belangstelling naar jouw visie vraagt en geduldig luistert. En natuurlijk moet de plek van afspraak erg veilig en open zijn: een restaurant of cafetaria waar je anderen desnoods ter hulp kunt roepen, of… waarom niet bij je thuis?