Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuw opmerkelijk wetenschappelijk onderzoek: Vis en visoliesupplementen met Omega-3 vetzuren halveren kans op multiple sclerose!

Een opmerkelijke studie van de Amerikaanse Academy of Neurology, toont het belang van vis en visoliesupplementen aan. Het risico op MS wordt er door gehalveerd ! Een opmerkelijke studie van de Amerikaanse Academy of Neurology, toont het belang van vis en visoliesupplementen aan. Het risico op MS wordt er door gehalveerd !

 

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology is een opmerkelijke studie voorgesteld door prof. Dr. Annette Langer-Gould van Kaiser Permanent Soutern Calofornia university in Passadena. Het opent enorme perspectieven voor mensen die aan multiple sclerose (MS) lijden of voor families bij wie het probleem voorkomt.

Uit een uitgebreide studie onder 1.153 volwassen patiënten die met MS te kampen hadden, bleek dat het regelmatig gebruik van vis (minstens eenmaal per week) plus het gebruik van visoliesupplementen met Omega-3 vetzuren, het risico op MS/ of Cis met ongeveer de helft kan verminderen. De groep werd opgesplitst en vergeleken: mensen die geen vis aten (of minder dan éénmaal per maand) en geen visoliesupplementen gebruikten, terwijl anderen wel vis aten (minstens één keer per week) en dagelijks een visoliesupplement gebruikten. Zelfs als rekening gehouden werd met een correctie van andere gezondheidsfactoren zoals niet roken, gezond eten en meer bewegen (voor zover mogelijk) behaalde de “visoliegroep” een dubbel zo goed resultaat.

De artsen waren bijzonder opgetogen over de conclusie: de beschermende rol van vis, Omega-3-vetzuren en visoliesupplementen zijn bijzonder hoopgevend voor de behandeling van zowel patiënten met MS als voor de preventie ervan. Men vermoedt dat visolie Omega-3 een belangrijke rol speelt in de ontstekingsremmende metabole en/of neurologische functies door poly-onverzadigde vetzuren. De studie is zeer recent, want ze werd pas op 1 maart jl. vrijgegeven.

De American Academy of Neurology heeft dan ook zijn leden aanbevolen de consumptie van vis onder de patiënten te promoten en het gebruik van visoliesupplementen aan te bevelen.

Rekening houdend met deze aanbevelingen is het dus verstandig om zelf al te besluiten meer vis te consumeren. Doe dit minstens eenmaal per week, maar tweemaal is beslist beter, of … nog meer zelfs. Een goed visoliesupplement is trouwens een verstandige en logische aanvulling.

Denk daarbij aan het uitstekende visoliesupplement Omega-3 vetzuren van Nutribell. Per capsule niet minder dan 1000 milligram visolie. Bovendien streng gecontroleerd op PCB’s en zware metalen.

Je kan Nutribell visolie Omega-3 bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com of via www.nutribell.be