Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe kan je vlekken van koffie of thee verwijderen?

Een ongelukje gehad op het vloerkleed, het tapijt, de kleding met koffie en thee? Geen probleem, dankzij onze tip is dit snel vergeten. Een ongelukje gehad op het vloerkleed, het tapijt, de kleding met koffie en thee? Geen probleem, dankzij onze tip is dit snel vergeten.

 

Je loopt elke dag meerdere keren het risico, maar gelukkig is dat een zeldzaamheid: je morst koffie of thee over het mooie vloerkleed, het tafelkleed of je beste kleding. Het kan een ramp zijn als je niet gepast ingrijpt, of met de verkeerde middelen aan de slag gaat.

Vooral gezinnen met kinderen kennen het probleem. Een onhandigheidje is rap gebeurd. Veel huismoeders doen de kleding meteen in de wasmachine en dat is niet altijd een goed idee. Zolang de koffie of de thee nog niet is opgedroogd kan je proberen met veel water, maar doorgaans doet het meer kwaad dan goed.

Wat moet je dan wel doen? Om te beginnen moet je zoveel mogelijk de koffie- of theevlek deppen met papier van de keukenrol of een sterk absorberende vod of doek. Zeker niet met detergent aan het werk gaan of een all-round poetsmiddel. Vaak wrijf je er dan de vlek dieper in. Gewoon ammonia volstaat. Je moet het wel met open ramen of deuren toepassen, want het stinkt verschrikkelijk en erg gezond is het ook niet. Je moet wel oppassen dat de kinderen zeker niet in de buurt zijn  en opletten voor de fles dat er niet kan van gedronken worden. Ook bijzonder voorzichtig zijn voor de ogen en de huid en altijd met rubberen handschoenen toepassen.

Gewoon de vlek herhaaldelijk deppen met ammonia en de vod op tijd verwisselen of vernieuwen.

Wat ook helpt is zuurstofwater. Dezelfde procedure toepassen als voor ammonia: goed deppen met zuurstofwater en nadien droog deppen.

Als het om kleding gaat nadien in de was doen op de klassieke manier.

Op die wijze zijn koffie- en theevlekken snel vergeten.