Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Pijnlijke maandstonden door de schuld van tabak

Roken vergroot niet enkel het risico op ernstige gezondheidsproblemen, het zorgt ook voor veel ongemakken en zeker bij vrouwen. Redenen genoeg om te stoppen en dat is gemakkelijker dankzij de natuurlijke spray: Xantipex. Roken vergroot niet enkel het risico op ernstige gezondheidsproblemen, het zorgt ook voor veel ongemakken en zeker bij vrouwen. Redenen genoeg om te stoppen en dat is gemakkelijker dankzij de natuurlijke spray: Xantipex.

 

Iedereen weet het nu wel langzamerhand: roken is levensgevaarlijk. Zelfs één sigaretje per dag is al voldoende om schade te berokkenen aan het DNA. Wie wil zwanger worden doet er dus goed aan volledig te stoppen met roken voor de conceptie. Vaders ook trouwens, want ze geven ook een stukje van hun DNA door. Je wilt toch niet dat je kinderen met minder kansen op gezondheid ter wereld komen?

Maar naast de schade aan de gezondheid, veroorzaakt tabak ook verschillende ongemakken. Chronische bronchitis is wel het bekendste. Hartkloppingen en storingen in de spijsvertering zijn nog gevolgen, om van allerlei kankers maar te zwijgen.

Maar er is nog meer: vrouwen die dagelijks meer dan tien sigaretten roken, lijden dubben zoveel onder pijnlijke menstruatie dan vrouwen die niet roken. Als de verstokte rooksters zich al gedurende meer dan tien jaar aan hun ongezonde verslaving overgeven, verdrievoudigd hun risico op periodieke klachten.

Tot deze conclusie kwamen medewerkers van de universiteit van Milaan. Ze weten ook waardoor die maandelijkse pijnen veroorzaakt worden, nl. door de nicotine die op de duur onvermijdelijk tot adervernauwing leidt.

Daarom doen rokende vrouwen er goed aan hun slechte gewoonte af te zweren. Dat is niet eenvoudig, maar wordt wel gemakkelijker dankzij de natuurlijke spray Xantipex, een preparaat van Fytobell.

Je vindt het in apotheken met CNK-bestelnummer: 3271 - 459

Ook in de betere natuurwinkel, of online via www.almed.be of via www.boverte.com.