Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe reinig je metalen filters in afzuigkap van je keuken?

Een metalen filter in je afzuigkap van de keuken reinigen? Kinderspel, dankzij onze tip. Een metalen filter in je afzuigkap van de keuken reinigen? Kinderspel, dankzij onze tip.

 

Filters zijn er voor gemaakt: ze dienen om vet en vuil te filteren vooraleer de lucht naar buiten wordt gestuurd. Daardoor wordt ook voorkomen dat de leidingen en buizen aankoeken met vet en keukenvuil. Het probleem is vaak dat je niet in de gaten hebt dat ook de filters kunnen vuil worden, aankoeken en op de duur helemaal verstopt geraken zodat ze hun werk niet meer naar behoren kunnen vervullen.

Wat moet je dan doen? Ze reinigen natuurlijk. Dat is voor velen een onmogelijke klus, maar dat zal het niet langer zijn als je onze tip toepast.

Want een metalen keukenfilter reinigen is eigenlijk een fluitje van een cent.

Zoek een metalen kookpot uit die groot genoeg is om de filter in te leggen, of althans iets meer dan de helft ervan. De rest mag er bovenuit steken, Je kan namelijk de filter omdraaien en zo beide helften reinigen.

Wat moet je doen?

Breng water aan de kook en zet er de filter in. Voeg er nu een soeplepel natriumbicarbonaat aan toe, maar doe dit heel, heel langzaam. Je zal eens wat merken: onmiddellijk zal het natriumbicarbonaat oplossen met het kokende water, maar tegelijk gaat al het vuil en vet zich oplossen. Je weet niet wat je ziet. In een mum van tijd is je filter helemaal schoon.

Als er een gedeelte van de filter boven de pot uitstak, moet je natuurlijk de filter omkeren en de andere kant dezelfde poetsbeurt geven.

Op die manier is je metalen filter helemaal nieuw, vetvrij, zonder vuil en kan die opnieuw zijn taak naar behoren vervuilen, namelijk het vuil en het vet tegenhouden.

Zo eenvoudig is het om weer met plezier te koken in een vetvrije keuken.