Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe ga je een kater doeltreffend te lijf?

Te veel alcohol gedronken? Dan moet je niet opnieuw met alcohol beginnen maar wel met veel water te drinken. Te veel alcohol gedronken? Dan moet je niet opnieuw met alcohol beginnen maar wel met veel water te drinken.

 

De feestmaand is nog niet achter de rug of sommigen zijn van oordeel dat de vreugde moet worden voortgezet met allerlei festiviteiten rond carnaval. Dat is niet altijd een goed idee, vooral omdat er vaak veel drank mee gepaard gaat, er ongelukken kunnen gebeuren, de grenzen al te gemakkelijk verschoven worden en zeker de gezondheid er niet mee gebaat is.

Een kater is dan dikwijls het gevolg.

Maar hoe verdrijf je die kater en hoe kom je gemakkelijk weer op je plooi?

Al je dan toch feest wil vieren doe het verstandig. Zo kun je bijvoorbeeld veel onheil voorkomen door een paar dagen van tevoren al vitamine B te gebruiken. Is het kwaad evenwel al geschiedt, dan moeten andere maatregelen genomen worden. Zo gauw je na de festiviteiten thuis komt, moet je onmiddellijk behoorlijke hoeveelheden water drinken. Het water zal dehydratatie tegengaan. Laat je niet wijsmaken dat je met dezelfde drank moet beginnen als waarmee je geëindigd bent de avond tevoren. Alcohol werkt dehydratie in de hand en dus moet je water drinken. Koffie is ook geen goed idee, want het bevordert nog meer de dehydratatie.

.Stap ’s anderendaags meteen naar buiten, de frisse lucht in. Adem met diepe teugen de zuivere lucht in. Zo verdrijf je dat verward gevoel in je hoofd. Vervolgens is het aan te raden een klein ontbijt, met voldoende koolhydraten, te nuttigen: dus fruit. Of je kan ook kiezen voor toast met honing of een milkshake met banaan. Honing verhoogt de bloedsuikerspiegel. De bananen vullen de kalium aan die tijdens de feestavond verloren ging. Neem vervolgens een warm bad, waaraan je een zevental druppels lavendel-, rozemarijn-, jeneverbes- of sandelhoutolie hebt toegevoegd. Indien je je misselijk voelt, gebruik dan Cardubell van Fytobell, dat zal de lever wat helpen. Maar het allerbeste advies luidt: wees volgende keer wat matiger. Onthoud het goed: Na een avondje zwaar doorzakken, moet je beginnen met héél veel water te drinken.

Cardubell vind je in apotheken met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.