Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Haal die vieze luchtjes weg uit je koelkast

Vieze luchtjes verjaag je als bij toverslag uit je koelkast, door onze tips. Vieze luchtjes verjaag je als bij toverslag uit je koelkast, door onze tips.

 

Zelfs als je er met je rug naartoe gekeerd staat, weet je soms wanner de deur van de koelkast open staat. Niet zozeer omdat er een koudegolf in je keuken ontstaat, maar wel vanwege de geurtjes. Het is niet omdat er geurtjes uit de koelkast walmen als je de deur opent, dat je onhygiënisch tewerk gaat. Je hoeft je niet meteen zorgen te maken, of te schamen. Het hoeven daarom geen bedorven eetwaren te zijn die de geur verspreiden.

Sommige eetwaren verspreiden namelijk gemakkelijk vervelende luchtjes in je koelkast, zelfs als ze nog vers zijn. Bepaalde geuren worden zelfs nog versterkt door andere producten. Weer andere producten gaan zich vastzetten op de complete inhoud van je koelkast. Het is dus vaak een heel probleem om bepaalde eetwaren toch geur-zuiver te houden.

Als er luchtjes in je koelkast hangen die je met geen pletwals klein kunt krijgen, dan hebben we hier een paar kleine tovertipjes die de klus wel zullen klaren.

- Zet een schoteltje of een klein bekertje met wat natriumbicarbonaat in de koelkast. Eventueel kan je er wat citroensap overheen druppelen om de geur toch een bepaald kleurtje te geven.

- En nog een sterkere tip: Strooi een beetje koffiepoeder op een klein schoteltje en zet dat neer in de koelkast. Je gelooft het of niet, maar probeer het zeker, want het werkt. Je zal merken dat de vieze luchtjes weldra verdwenen zijn.