Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe maak je korte metten met verkoudheid?

Last van een hoestje? De natuur brengt dat weer vlug in orde. Last van een hoestje? De natuur brengt dat weer vlug in orde.

 

Nu we ons weer volop in het winterseizoen bevinden, is het goed te weten dat er eenvoudige middeltjes bestaan om de vroegste symptomen van verkoudheden te bestrijden.

Wie algemene verkoudheidssymptomen vertoont, moet veel drinken om niet te dehydrateren, want dan gaat de energie weg en ook de kans op genezing duurt langer. Je moet bovendien ook voldoende rusten. Slik driemaal per dag een gram vitamine C en zuig op zinktabletjes (opgelet, niet erop bijten en nooit meer dan 20 mg zink per dag innemen!). Ook ajuinthee en look laten trekken in heet water samen met wat citroen is erg heilzaam bij verkoudheid.

Last van een hardnekkige hoest? Dan is het aangewezen veel te drinken. Inhaleer de stoom van heet water, waarin wat eucalyptusolie opgelost werd. Drapeer een handdoek over je hoofd, leun over de kom met water en inhaleer de geurige stoomdampen.

Keelpijn kan verlicht worden met behulp van een heet honingdrankje dat je als volgt klaarmaakt: los in een kop hete kamillethee één koffielepel citroen op, alsook twee koffielepels honing. Zolang je last hebt van keelpijn, doe je er goed oververhitte lokalen te vermijden en ook rokers uit de weg te gaan, hoewel het altijd al goed is om te vermijden.

Vervelend is het ook om met een loopneus of verstopte neus opgescheept te zitten. Ook hier kan het inhaleren van met eucalyptus of met munt gekruide hete stoom een poosje verlichting brengen. Of misschien geef je er de voorkeur aan enkele druppels van de voornoemde oliën op je zakdoek aan te brengen, zodat je daar een snuifje van kan nemen telkens je daar nood aan hebt.

Als je een verkoudheid voelt opkomen, kunnen eenvoudige middeltjes vaak redding brengen.

Maar je kan ook, hulp uit natuurlijke hoek verwachten en dat is nog best van al. Tussabell Forte siroop van Fytobell is ideaal om een verkoudheid de pas af te snijden, omdat het is samengesteld uit acaciahoning, tijm, salie, Drosera en Eleutherococcus, allemaal planten die de luchtwegen vrij maken en zuiveren.

Je vindt Tussabell Forte siroop in de apotheek met CNK bestelnummer: 3079-597, of ook in de betere reformwinkel.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.