De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo verwijder je kauwgom van je voetpad uit je kleding en haren

Kauwgom kan niet alleen je voetpad verpesten, ook je schoenzolen, tapijt, parket, zelfs je kleding en je haren. Dankzij onze tip is het een koud kunstje om die te verwijderen. Kauwgom kan niet alleen je voetpad verpesten, ook je schoenzolen, tapijt, parket, zelfs je kleding en je haren. Dankzij onze tip is het een koud kunstje om die te verwijderen.

 

Woon je ook, in een omgeving waar veel kinderen langs komen van en naar school? Dan ken je het verschijnsel wel: het voetpad zit telkens weer vol plakken kauwgom. De eerste taak is er voor te zorgen dat je er niet in trapt als ze “vers” zijn, want dan krijg je problemen met je tapijt of parketvloer. Niet prettig als je de kauwgom uit het tapijt of van je schoenzolen moet verwijderen. Dus kan je het maar beter van het voetpad weghalen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Met een hogedrukspuit is de klus snel geklaard, desnoods met een paletmes eronder steken.

Maar kauwgom die er al langer zit kan ook wel lastiger zijn om te verwijderen, bovendien heeft niet iedereen in de stad een hogedrukspuit. Wat doe je dan? Heel eenvoudig: kruipolie op spuiten, even laten inwerken en je kan na een tijdje de kauwgom gemakkelijk wegsteken.

Nog erger: je kleding. Als je kauwgom op de kleding hebt, kun je het niet zomaar met kruipolie bespuiten. Dan doe je de kleding gewoon in een plastic zak, legt het geheel een nachtje in de diepvriezer, en ’s anderendaags kan je de hard geworden kauwgom er gemakkelijk in grote brokken afpellen.

En dan nog moeilijker: je haren. Stel dat de kauwgom per ongeluk in je haren is terecht gekomen. Neen, geen kruipolie en je kan ook geen nacht in de diepvriezer gaan zitten of de hogedrukspuit op je hoofd richten. Een heel eenvoudige truc die meestal werkt: smeer je haar in met mayonaise en laat een uurtje zitten. Herhaal de bewerking eventueel. Nu zal de kauwgom meestal gemakkelijk lossen. Nadien de haren goed uitwassen met een degelijke haarshampoo en goed naspoelen. Ziezo, het leed is geleden en je hebt de uitgespuwde rommel van anderen opgeruimd.