Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo worden je nieuwe T-shirt of overhemd streelzacht

Een nieuw overhemd of een nieuwe T-shirt voelt niet zo prettig aan op de huid, als je oude vertrouwde kledingstukken. Dat komt door allerlei stoffen die aan het textiel zijn toegevoegd. Die krijg je er dankzij onze tip snel weer uit, zodat het kledingstuk wèl prettig om dragen wordt! Een nieuw overhemd of een nieuwe T-shirt voelt niet zo prettig aan op de huid, als je oude vertrouwde kledingstukken. Dat komt door allerlei stoffen die aan het textiel zijn toegevoegd. Die krijg je er dankzij onze tip snel weer uit, zodat het kledingstuk wèl prettig om dragen wordt!

 

Ook cadeautjes gekregen met de jaarwisseling? Leuk is dat, vooral als het om praktische geschenken gaat zoals een nieuwe T-shirt, of een nieuw overhemd. Dat wil je dan ook onmiddellijk dragen, maar je krijgt er niet meteen een wow-gevoel van.

Dat komt omdat het nieuwe kledingstuk niet zo prettig aanvoelt: het is stijver, het is minder zacht, niet zo soepel en het maakt een schurend effect op de huid.

De oorzaak is dat er in de stof ook allerlei scheikundige stoffen verwerkt werden om het mooi wit en goed gestreken te laten uitzien, in de plooi te houden en een leuk uitzicht te geven in de winkel.

Halt, gooi het kledingstuk niet weg, want door een eenvoudig trucje kun je er voor zorgen dat dit overhemd of T-shirt even zacht en gezellig aanvoelt als je oude vertrouwde kledingstukken.

De tip is heel eenvoudig: je moet het kledingstuk wassen in de wasmachine, liefst op een temperatuur die toegelaten is, voor katoen is dat de hoogst mogelijk toegelaten temperatuur.

Daardoor krijg je de verstijvende stoffen, de middelen die dienen om het mooi te kunnen etaleren, de bewaarmiddelen tegen motten en dergelijk er zo weer uit. Grondig naspoelen, liefst zelfs meerdere keren.

Nadien drogen in de wind, of in de droogkast op een lagere temperatuur.

Als je het kledingstuk nu zal aantrekken, zal je merken dat het een heel ander gevoel geeft. Laat de cadeautjes maar komen: je weet nu hoe je ze moet behandelen om ze helemaal op je gevoelen en welbehagen af te stemmen.