Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Hoe je douchekop gemakkelijk ontkalken?

Last van een verstopte en verkalkte douchekop? Dat is zo gefikst, zonder veel moeite, dankzij onze tip. Last van een verstopte en verkalkte douchekop? Dat is zo gefikst, zonder veel moeite, dankzij onze tip.

 

Je neemt geregeld een douche? Je bent gehaast en verkiest een douche boven een bad? Je hebt een aparte douchecel of een aparte douchebadkamer? Heerlijk is dat allemaal. Dat betekent dat we er gemakkelijk en geregeld gebruik van kunnen maken, soms meerdere keren per dag zelfs.

Maar dat betekent ook dat vanwege de kwaliteit van ons leidingwater, de douchekop gemakkelijk en geregeld verstopt geraakt door de kalkafzetting. Wat kan je doen?

Als het een aparte douchekop is die met een slang aan de kraan verbonden is, dan kan je die losschroeven en in een ontkalkend bad leggen. Maar wat doe je dan als de douchekop vast op een stang aan de muur zit. Dan is het heel wat lastiger om die te demonteren en nadien te ontkalken.

Je hoeft eigenlijk niets meer te demonteren, want we helpen jullie op weg om zonder problemen de douchekop schoon en kalkvrij te maken.

Hoe doe je dat?

Zoek een sterke, zelfs een heel sterke plastic zak. Niet te groot, maar wel bijzonder stevig. Hij moet wel gemakkelijk rond de douchekop kunnen gespannen worden en er moet vloeistof bij kunnen. Een oude stevige badmuts kan ook dienst doen.

Nu neem je één derde kopje natriumbicarbonaat en een kopje gewone keukenazijn en meng het goedje. Giet het mengsel in de plastic zak en span die over de douchekop en maak goed vast ofwel met stevige elastiek, ofwel met een stuk touw. Goed vastbinden zodat het niet los kan komen. Laat alles nu maar een nachtje zijn werk doen. Zorg er voor dat de douchekop uiteraard ondergedompeld is in de vloeistof.

’s Anderendaags haal je alles er weer af en spoel schoon met zuiver water. De kalkaanslag is verdwenen. Zorg er wel voor dat je geen mengsel op de vloer morst. Zeker als je een marmeren vloer hebt, marmeren douchewanden of een vloer van blauwe hardsteen is dat beslist funest, want de azijn gaat ook de kalk in die natuursteen aanvreten.

Maar de kalk in je douchekop is sowieso weg! En de gaatjes zijn vrij om het heerlijke warme water over je body te laten stromen.