Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Zo voorkom je roestvorming bij de afwas

IJzeren of stalen bestek of gereedschap dat gaat roesten in de vaatwasmachine? Voortaan geen probleem meer! Pas onze tip toe en je ziet helemaal geen roest meer op je metalen gereedschap. IJzeren of stalen bestek of gereedschap dat gaat roesten in de vaatwasmachine? Voortaan geen probleem meer! Pas onze tip toe en je ziet helemaal geen roest meer op je metalen gereedschap.

 

Je hebt nog stalen messen? Geen roestvrij staal, maar gewoon staal of ijzer? Dat zijn de beste, want je kan de snijkant erg scherp slijpen. Of hebt keteltjes waarbij de draagarmen nog in ijzer zijn en dus kunnen roesten?

Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat ze soms een tijdje staan te wachten vooraleer je de afwas kan doen.

Mensen die een vaatwasmachine hebben, wachten soms meerdere dagen tot de machine helemaal gevuld is. Dat is verstandig, want het bespaart water, afwasproduct en energie.

Maar het nadeel is wel dat ijzeren of stalen gereedschap gemakkelijk gaat roesten zolang het niet afgewassen is, maar wel vochtig blijft. Vooral de vochtig warme ruimte van een vaatwasmachine is ideaal om roestvorming te activeren.

Wat kan je doen?

Meteen aan de afwas beginnen en de vaat niet laten wachten tot ’s anderendaags? Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar het geeft je niet het comfort dat je van een vaatwasmachine mag verwachten.

Daarom hebben we een gouden trucje om roestvorming in de vaatwasmachine te voorkomen zodat je ijzeren of stalen gereedschap er als nieuw blijft uitzien.

Als je de volgende keer de afwas laat doen door de machine moet je een prop aluminiumfolie in het bestekbakje van de vaatwasmachine doen. Dankzij de verbinding van het water, het wasmiddel en de warmte met de aluminiumfolie en het ijzer, wordt roestvorming voorkomen.

Op die manier hoef je je absoluut geen zorgen meer te maken over het minder fraaie  uitzicht van je bestek.