Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo voorkom je roestvorming bij de afwas

IJzeren of stalen bestek of gereedschap dat gaat roesten in de vaatwasmachine? Voortaan geen probleem meer! Pas onze tip toe en je ziet helemaal geen roest meer op je metalen gereedschap. IJzeren of stalen bestek of gereedschap dat gaat roesten in de vaatwasmachine? Voortaan geen probleem meer! Pas onze tip toe en je ziet helemaal geen roest meer op je metalen gereedschap.

 

Je hebt nog stalen messen? Geen roestvrij staal, maar gewoon staal of ijzer? Dat zijn de beste, want je kan de snijkant erg scherp slijpen. Of hebt keteltjes waarbij de draagarmen nog in ijzer zijn en dus kunnen roesten?

Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat ze soms een tijdje staan te wachten vooraleer je de afwas kan doen.

Mensen die een vaatwasmachine hebben, wachten soms meerdere dagen tot de machine helemaal gevuld is. Dat is verstandig, want het bespaart water, afwasproduct en energie.

Maar het nadeel is wel dat ijzeren of stalen gereedschap gemakkelijk gaat roesten zolang het niet afgewassen is, maar wel vochtig blijft. Vooral de vochtig warme ruimte van een vaatwasmachine is ideaal om roestvorming te activeren.

Wat kan je doen?

Meteen aan de afwas beginnen en de vaat niet laten wachten tot ’s anderendaags? Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar het geeft je niet het comfort dat je van een vaatwasmachine mag verwachten.

Daarom hebben we een gouden trucje om roestvorming in de vaatwasmachine te voorkomen zodat je ijzeren of stalen gereedschap er als nieuw blijft uitzien.

Als je de volgende keer de afwas laat doen door de machine moet je een prop aluminiumfolie in het bestekbakje van de vaatwasmachine doen. Dankzij de verbinding van het water, het wasmiddel en de warmte met de aluminiumfolie en het ijzer, wordt roestvorming voorkomen.

Op die manier hoef je je absoluut geen zorgen meer te maken over het minder fraaie  uitzicht van je bestek.