Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo haal je een plug gemakkelijk uit de muur

Een plug uit de muur halen? Niet zo eenvoudig? Hoewel, dankzij onze tip wordt dat kinderspel. Een plug uit de muur halen? Niet zo eenvoudig? Hoewel, dankzij onze tip wordt dat kinderspel.

 

Het overkomt iedereen wel eens: een gat geboord om er een plug in te slaan en er nadien een schroef in te zetten om een kader, een kast of wat dan ook aan op te hangen. Maar… je hebt een nieuwe kader gekocht en dus zit het gat op de verkeerde plaats. Of je hebt de plug beschadigd door ze plat te kloppen bij het “inpluggen”. Er zit maar één ding op en dat is de plug er weer uithalen.

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je mag beginnen met een tang, of er een schroef indraaien en dan met een tang de schroef proberen terug te trekken. Gegarandeerd schiet de schroef eruit en blijft de plug zitten.

Je hoef niet meteen de wanhoop nabij te zijn, te voet naar Compostella te trekken, of er een bouwkundig ingenieur bij te halen, we hebben de geschikte methode voor jullie gevonden en zelf al toegepast.

Het enige werktuig dat je moet hebben, is een kurkentrekker.

Schroef de kurkentrekker in de plug en open de armen van de kurkentrekker. Zet de ronde kant van de kurkentrekker tegen de muur nadat de schroefstang er voldoende ver is ingedraaid. Nu kan je met de zijarmen van de kurkentrekker de plug er eenvoudig uithalen, zoals je een kurk van een fles zou halen.

Zo eenvoudig is dat. Je hebt de muur niet beschadigd en het is een fluitje van een cent om op die manier een zuiver schroefgat te verkrijgen dat je weer kan dichtmaken met plamuur of wat dieper uitboren om er een nieuwe plug in te zetten.

Klussen is onze regel wel!