De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Onverwacht bezoek? Geen probleem met de rommel in je huis

Onverwachts bezoek? Dat is geen probleem. In amper vijf minuten ruim je je huis op en geef je de indruk dat er altijd alles perfect bijligt. Onverwachts bezoek? Dat is geen probleem. In amper vijf minuten ruim je je huis op en geef je de indruk dat er altijd alles perfect bijligt.

 

Iedereen heeft het al eens meegemaakt en het komt beslist in elke woning voor in deze periode van het jaar: buren, familie, vrienden, collega’s die onverwachts op bezoek komen en je een goeiedag komen zeggen of een gelukkig nieuwjaar wensen. U kent het wel: de vormelijkheid die gepaard gaat met elk nieuw begin van het jaar.

Niet iedereen is daar mee opgezet, vooral niet als het bezoek onaangekondigd en op het onverwachts gebeurt. De rommel in je huis die is blijven rondslingeren van de vieringen steekt je de ogen uit en je bent bang dat je als een slordige huisvrouw zult overkomen.

Niets daarvan! Eigenlijk duurt het amper vijf minuten om van je rommelig huis een ordentelijke aanblik te maken en het om te toveren tot een proper en spic-en-span-geheel.

Je moet beginnen met het toilet. Snel doorspoelen, de borstel er overheen halen, blauwe cleaner inspuiten, nieuwe rollen toiletpapier aanbrengen, het raampje open, wat luchtverfrisser spuiten en dat is al iets heel anders. Voorzie ook handdoekjes voor de gasten.

Verder: schoenen en anoraks weg uit de inkomhal, en opbergen, desnoods in de berging of het hok in de garage.

Nadien de tafel in de living: alles ervan afhalen en in een grote doos of een koffer of een bak opbergen en wegschuiven, eventueel in de garage zetten.

Een nieuw tafelkleed, een bloemetje of een kaarsje op tafel en dat ziet er al heel anders uit.

Daarna de zetels of de banken: alle rommel weg en weer in dozen stoppen of in een bak leggen. Een nieuwe plaid eroverheen en alle rommel van de vloer weg. Eventueel kan je het in de slaapkamer zetten, tot wanneer het bezoek weg is.

Vooral als de tafel en de zetels opgeruimd zijn en geen rommel rondzwalkt in de inkomhal en het toilet proper is, dan is de aanblik van je woning perfect en is je eer en reputatie gered. Vooral het toilet is van zeer groot belang.

Laat het bezoek maar komen: in amper vijf minuten klaar je de klus. Het jaar kan niet meer stuk!