De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Na de feesten, de ontnuchtering: denk aan uw lever!

Een opkikkertje nodig na de zware feestdagen? Je lever kan het best gebruiken. Denk daarom aan Cardubell van Fytobell. Een opkikkertje nodig na de zware feestdagen? Je lever kan het best gebruiken. Denk daarom aan Cardubell van Fytobell.

 

Het gebeurt elk jaar weer opnieuw, ondanks de goede voornemens: de uitbundigheid waarmee het nieuwe jaar wordt ingestapt is soms groter dan de gezondheid werkelijk aankan. Gevolg: een houten hoofd, bonzende slapen , een drukgevoel in de maag en de buikstreek en een lever die helemaal van streek is. Dat is allemaal nog wel te herstellen, vooral als je consequent bent de eerstvolgende dagen.

Dat betekent totaal geen alcohol. Maak ook van de gelegenheid gebruik, om goede voornemens ten uitvoer te brengen en bijvoorbeeld te stoppen met roken.

Maar zeker de eerste dagen geen alcohol, geen druppel, want je belast er het lichaam alleen maar meer mee.

Vermijd ook suiker, want dat belast zowel de pancreas, de bloedsomloop, het hart en de lever, om van de darmflora nog maar te zwijgen. Heel het lichaam ondervindt er last van.

Vermijd ook zware kost: geen vette worst, geen aangebakken spijzen en zwart geblakerde korstjes, pannenkoeken, vleesresten enz. Alles wat verbrand was, is niet goed voor het lichaam.

Wat moet je dan wel doen?

Lichte kost: toastjes met magere kaas, of vruchten, of groenten als rauwkost, tenminste als je darmen er tegen bestand zijn.

Ook wandelingen in de natuur: ga minstens tweemaal per dag een half uurtje stappen. Loop te voet naar het station, of ga de broodjes te voet bij de bakker halen.

En natuurlijk is een zuiveringskuur voor de lever nu zeker op zijn plaats.

Drink bijvoorbeeld vers geperst wortelsap. Ook veel water. Geen alcohol en liefst ook geen koffie, maar wel groene thee.

En het ideale middel om de lever en het hele lichaam weer op de juiste sporen te zetten, is mariadistel oftewel Sylibum marianum.

Dat regenereert de levercellen, dat is wetenschappelijk bewezen.

Een prima natuurlijk preparaat van Mariadistel is Cardubell van Fytobell. Dat bevat natuurlijke plantenextracten om de lever weer te zuiveren en in topconditie te brengen:  mariadistel, paardenbloem, curcuma enz.

Je vindt Cardubell in de apotheken met het CNK-bestelnummer: 2899-870. Of ook in de betere natuurwinkel.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of ook via www.boverte.com