De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Hoe krijg je vetvlekken gemakkelijk uit je kleding?

Een vetvlek op je kleding? Dat is vervelend, maar geen ramp, want iedereen vindt in zijn onmiddellijke omgeving beslist wat nodig is om de vetvlek te lijf te gaan, dankzij onze tip. Een vetvlek op je kleding? Dat is vervelend, maar geen ramp, want iedereen vindt in zijn onmiddellijke omgeving beslist wat nodig is om de vetvlek te lijf te gaan, dankzij onze tip.

 

Natuurlijk bestaan er speciale producten om vetvlekken uit kleding te verwijderen, maar draag je die altijd en overal mee? Natuurlijk niet! En het kan je op vakantie, op citytrip, op familiebezoek, kortom op de meest vervelende plaatsen overkomen: een lepel mayonaise laten vallen op je rokje, een scheut olijfolie gemorst bij het bakken en braden net als je familiebezoek verwacht, of gewoon langs je auto gewreven als je het voertuig uit de garage wou halen: vetvlekken op kleding, de nachtmerrie van elke huisvrouw.

Je hoeft natuurlijk niet meteen in paniek te slaan, want in elk huis, in elk hotel, in elke winkel om de hoek vind je wat je nodig hebt: een citroen.

Wat moet je doen om de vetvlekken meteen te lijf te gaan? Snij de citroen doormidden en knijp er het sap uit. Wrijf dat sap in de kleding, nadat je het vet, mayonaise of wat dan ook zoveel mogelijk hebt weggedept met keukenpapier, toiletpapier, desnoods een zakdoek. Nooit wrijven, maar deppen!

Dan het citroensap erin en een nachtje laten weken. ’s Anderendaags flink uitspoelen en laten drogen. Desnoods het droogproces met een haardroger wat bespoedigen. Je kan het rokje, de broek, de anorak of wat dan ook meteen weer aantrekken en je reis, citytrip of bezoekje voortzetten. De natuur heeft toch wel schitterende oplossingen voor onhandige mensen in petto.