De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo voorkom je piepende ruitenwissers

Een heldere en schone voorruit van je wagen begint met schone en goed functionerende ruitenwissers. Je moet ze schoonmaken zoals we in onze tip aanbevelen. Een heldere en schone voorruit van je wagen begint met schone en goed functionerende ruitenwissers. Je moet ze schoonmaken zoals we in onze tip aanbevelen.

 

Rubber kan hard en vuil worden, dat is normaal. Het kan ook gekwetst worden en dat is ergerlijk en jammer, vooral als het ruitenwissers betreft.

Je hoort het vaak als je langs de straat loopt bij licht regenweer, bij mist, als ruitenwissers van de wagens automatisch op gang komen: piepende ruitenwissers. Dat betekent dat ze vuil geworden zijn, of wat harder worden, of dat er oneffenheden onder zitten zoals bladjes of stukjes van takken. Hoe kan je dat voorkomen en vooral bij regenweer in de winter altijd een helder zicht behouden door de voorruit van je wagen?

Je moet niet beginnen met krabbers of harde voorwerpen om de ruitenwissers schoon te maken. Want als er zelfs nog maar een kleine schram op het uiteinde van de ruitenwisser zit, dan heb je over de gehele lengte van de voorruit een lijn en dat is erg vervelend.

Je moet om te beginnen beschadiging van de ruitenwissers voorkomen. Daarom mag je absoluut nooit ofte nimmer de ruitenwissers aanzetten als de voorruit van je wagen bevroren is. Eerst ontdooien, eventueel met een daartoe geschikte spuitbus en pas dan de ruitenwissers in werking stellen.

Maar om te reinigen hetzelfde… enkel geschikt materiaal gebruiken: een zachte vod of zeemleer en reinigen met alcohol. Daardoor worden ze niet hard en zijn ze toch altijd schoon, kunnen ze het veegwerk ook perfect aan.

Daardoor zal ook het piepen en kriepen ophouden: geen strepen, geen piepen, leve de heldere voorruit.