De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Maak zelf het allerbeste en supergoedkoop natuurlijk reinigingsmiddel

Zelf een super-reinigingsmiddel maken? Het kan! Bovendien ruikt het ook heerlijk en is het zeker gezond, maar ook doeltreffend. Zelf een super-reinigingsmiddel maken? Het kan! Bovendien ruikt het ook heerlijk en is het zeker gezond, maar ook doeltreffend.

 

Tegenwoordig bestaat voor elke klus een reinigingsmiddel. Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt er een aparte product voor nodig, als je de reclame mag geloven. Vroeger was dat niet zo en had je amper een paar basisproducten en de klus kon ook worden geklaard. In elk geval even goed en zeker veel goedkoper en ook gezonder.

Een van de beste en goedkoopste reinigingsmiddelen dat in elk gezin te vinden is: AZIJN.

Trouwens de meeste poetsmiddelen zijn op dat principe gebaseerd. Je kan je dan ook afvragen waarom het nodig is om dure middelen aan te schaffen als je zo’n eenvoudig recept kan gebruiken.? Het werkt soms nog beter zelfs.

Het enige probleem met azijn  is: het heeft niet zo’n goede geur. Als je er de kastdeuren van de keuken of de ruiten mee gaat afwassen of zemen, dan  ruik je uren later nog altijd de azijn.

Daar is evenwel een goede remedie tegen en bovendien maakt het je poetsmiddel ook nog efficiënter.

Leg citroenschillen gedurende twee weken in azijn en verdun het met water: 1/3 citroenschillen, azijn en 2/3 water. Laat alles een paar weken goed trekken en zeef het goedje. Vul er nu een spuitfles of broesspuit mee op.

Nu kan je naar hartenlust je kasten, deuren, ruiten, spiegels schoon maken. Ze zullen streeploos kunnen worden gereinigd en bovendien ruikt je huis heerlijk naar citrusvruchten.