De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo maak je een gezonde en heerlijke geurbox voor je woning

Weg met de vieze luchtjes in huis. Je kan ze verjagen met een zelf gemaakte geurbox. Weg met de vieze luchtjes in huis. Je kan ze verjagen met een zelf gemaakte geurbox.

 

Een lekker geurtje is altijd prettig. Zeker in je woning waar allerlei geuren door elkaar wriemelen: kookluchtjes, poetsluchtjes, toilet- en badkamerluchtjes, geuren van de wasmachine enz…

Daarom zijn veel huisvrouwen in de weer met de spuitbus om een lekker geurtje in de woning te verspreiden, die de onaangename luchtjes moeten maskeren.

Die spuitbussen zijn niet altijd gezond en ook niet erg goedkoop.

Daarom kan je zo’n geurbox best zelf maken. Het kost tweemaal niets en je kan er je favoriete geur in verwerken.

Hoe ga je tewerk?

Neem een glas of bokaal, een stuk doek en een tandenstoker. Ongeveer de helft van het glas wordt gevuld met natriumbicarbonaat, dat vanwege zijn geurneutraliserende eigenschappen vaak in koelkasten wordt gebruikt. Voeg 10-20 druppels etherische olie naar keuze toe. Als je liever helemaal reukloos tewerk gaat, kun je zonder de etherische olie.

Span de stof met een elastiek over het glas of de bokaal. Steek met een tandenstoker voorzichtig gaten in de stof doorheen de opening en… je luchtverfrisser is klaar. Het geheel werkt enkele weken lang en je hoeft slechts af en toe licht te schudden.

Als je merkt dat het effect afneemt, wordt de mix gewoon vernieuwd. Omdat natriumbicarbonaat weinig kost, vooral in grotere verpakkingen en er slechts kleine hoeveelheden olie nodig zijn, kan je op de lange termijn veel geld sparen en toch heb je een lekker geurtje in huis.