De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Vlekken op de sofa tover je zo weg

Vlekken op de sofa, de autozetels, het tapijt? Er bestaan wel speciale reinigingsmiddelen, maar er is evenwel een spotgoedkoop en toch doeltreffend middel: scheerschuim. Vlekken op de sofa, de autozetels, het tapijt? Er bestaan wel speciale reinigingsmiddelen, maar er is evenwel een spotgoedkoop en toch doeltreffend middel: scheerschuim.

 

Je hebt een mooie bank of sofa in je living? Er lopen kinderen rond, of er gebeurt een ongelukje tijdens het tv-kijken en pizza eten. Groot probleem, want hoe krijg je nu in ‘s hemelsnaam vetvlekken weg zonder dat het markeringen achterlaat?

Je mag nog zo voorzichtig zijn, maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het soms onmogelijk om vlekken op de bank te vermijden. Daarom moet je de bekleding af en toe schoonmaken! Of kinderen met ingesmeerde vingers nu vlekken in de bekleding maken, of gevallen voedsel zoals kruimels of pizza, of friet, de oorzaak is, je zit toch met een groot probleem. Maar dat kan nu opgelost worden!

Ook gemorste dranken zoals rode wijn kunnen vlekken veroorzaken op de gestoffeerde meubels of op het tapijt. Vaak is het bijzonder lastig om deze vlekken te verwijderen.

Maar er is een mirakeloplossing: scheerschuim!

In tegenstelling tot stoelen of banken van hout, waarvan vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd, is het verwijderen van vlekken uit de bekleding vaak niet zo gemakkelijk. Naast de talloze commerciële reinigingsmiddelen die in supermarkten of drogisterijen worden verkocht, is er echter ook een goed en goedkoop alternatief, namelijk scheerschuim.

Naast gestoffeerd meubilair kan het ook worden gebruikt voor het reinigen van tapijten of autostoelen van stof.

Scheerschuim is in principe geen schoonmaakmiddel, maar het is nog steeds zeer geschikt voor het verwijderen van vlekken op de sofa of verschillende bekledingen. Het hoeft geen duur scheerschuim te zijn. Integendeel, het goedkoopste is goed genoeg, want het doet hetzelfde. Zorg er echter wel voor dat u geen scheergel gebruikt, want dat maakt precies weer vettig.

Wat je absoluut niet mag doen: het scheerschuim op leder gebruiken!