Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Zo glanst roestvrij staal als nieuw

Roestvrij stalen voorwerpen, potten, pannen, spoelbakken, worden gauw mat. Probeer de glans niet terug te halen met schuursponsjes of schuurcrème, dan blijven ze voor eeuwig mat. Dankzij onze eenvoudig tip krijg je die in een mum van tijd weer super glanzend. Roestvrij stalen voorwerpen, potten, pannen, spoelbakken, worden gauw mat. Probeer de glans niet terug te halen met schuursponsjes of schuurcrème, dan blijven ze voor eeuwig mat. Dankzij onze eenvoudig tip krijg je die in een mum van tijd weer super glanzend.

 

Iedereen heeft beslist mooie roestvrij stalen gebruiksvoorwerpen in huis, al was het maar enkel de kookpotten. Maar door het gebruik worden ze mat. Die wil je graag weer laten glanzen… en gelijk heb je!

Dat lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar de kunst is om het karwei op de juiste wijze aan te pakken en dan lukt het vanzelf.

Begin vooral niet met schuursponsjes of schuurcrème te werken, want dan zullen je kookpotten of schalen in roestvrij staal voor eeuwig en altijd mat blijven. Absoluut niet doen, vooral niet, omdat er een veel eenvoudiger en gemakkelijker trucje bestaat.

Als je roestvrij stalen voorwerpen, schalen, kookpotten, gereedschap, spoelbakken enz.  verkalkt of mat geworden zijn,  dan kan je ze snel weer hun oorspronkelijke hoogglans geven. Wrijf de oppervlakken gewoon in met een doormidden gesneden een rauwe aardappel. Goed inwrijven zodat de sappen zich over het oppervlak kunnen verdelen. Polijst ze nadien na met een zachte doek. Voor potten en pannen kun je best aardappel- of citroenschillen gebruiken om in te wrijven. Was vervolgens af met voldoende water en droog af, het roestvrij staal glanst weer als nieuw!