De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Tea tree olie tegen nagelschimmel

Nagelschimmel en voetschimmel komen heel veel voor. Het is ook een erg besmettelijk probleem. Je moet erg hygiënisch zijn, nooit handdoeken doorgeven of van anderen gebruiken en… tea tree olie is een ideaal hulpmiddel. Nagelschimmel en voetschimmel komen heel veel voor. Het is ook een erg besmettelijk probleem. Je moet erg hygiënisch zijn, nooit handdoeken doorgeven of van anderen gebruiken en… tea tree olie is een ideaal hulpmiddel.

 

Meer dan 30 percent van de bevolking heeft ooit al last gehad van nagelschimmel. Zelfs de jongeren kunnen er al mee te maken krijgen.

Natuurlijk wordt het veroorzaakt door schimmel, een spoortje is genoeg om te infecteren. Wie een goede weerstand heeft, zal het probleem zelf de baas kunnen, maar er zijn mensen die er extra gevoelig voor zijn.

Sportclubs, doucheruimten, badkamers, sauna’s, turnzalen, fitnesscentra, overal waar mensen met blote voeten rondlopen, kunnen besmettingshaarden zijn.

Nagelschimmel is wel niet levensbedreigend, hoewel je het toch best goed verzorgt, want het kan de huid lelijk aantasten en zelfs bloedende wonden veroorzaken. Bovendien is de kans niet denkbeeldig dat het probleem zich naar andere delen van het lichaam verplaatst.

Goed verzorgen dus.

Hoe doe je dat?

Er bestaan in de apotheek typische middeltjes tegen nagelschimmel. Suiker werkt schimmel in de hand: mijden dus.

Ook vochtigheid en warmte zijn ideale omstandigheden voor schimmel.

Zuren kunnen schimmels bekampen: ureum is er een van, ook melkzuur. Maar je kan ook gebruik maken van een eenvoudig en goedkoop middeltje: tea tree olie.

Breng de tea tree olie aan op het getroffen gebied en rond de nagelriemen. Masseer de olie in de nagels en nagelriemen. Spoel het niet af. Als het echt heel hardnekkig is, laat de nagels 5 minuten weken met een mengsel van 50-50 van theeboomolie en olijfolie. Week dagelijks. Deze mengeling kan ook op de voeten en tussen de tenen gebruikt worden. Altijd de ruimten tussen de tenen goed afdrogen na een bad, of gymoefening. Ook dagelijks verse sokken aantrekken en om de twee dagen een ander paar schoenen aantrekken.