De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Wat moet je doen als je auto begint te slippen?

We hebben al wat gladde wegen gehad dit jaar. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Wat moet je doen als je aan het slippen gaat? Dankzij onze tip kom je er hopelijk heelhuids en zonder brokken vanaf. We hebben al wat gladde wegen gehad dit jaar. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Wat moet je doen als je aan het slippen gaat? Dankzij onze tip kom je er hopelijk heelhuids en zonder brokken vanaf.

 

Onverwachte ijzel, een niet aangekondigde sneeuwbui, wat rijmplekken op de bruggen en de op- en afritten en je raakt aan het slippen.

Wat moet je dan doen?

Het beste is niet slippen natuurlijk en daarvoor is het belangrijk je rijstijl aan te passen. Vooral snelheid matigen en in de bochten niet te bruusk maneuvreren. Ook op hellingen en langs de kanten van de wegen moet je uiterst voorzichtig zijn. Onaangepaste snelheid en bruuske maneuvers zijn meestal de oorzaak van slippen op gladde wegen.

Als je auto in de slip geraakt, moet je paniek vermijden.

Om te beginnen moet je kijken naar een uitwijkplaats, niet naar de plaats, auto, boom, muur, gracht, waar je naartoe slipt. Dan slip je er zeker tegenaan. Je moet altijd een uitweg in de gaten hebben en daar naartoe sturen. Dat is de enige kans om eruit te geraken. Ook gas wegnemen en pompend remmen.

Bij het vertrek op gladde wegen, altijd weinig gas geven en liever in een hogere versnelling vertrekken. Wagens die uitgerust zijn met winterbanden en voorwielaandrijving hebben, zijn in het voordeel.

En nog een tip: als je echt niet de weg op moet als het glad is, dan doe je dat beter niet.

Maar het allerbelangrijkste, sturen en kijken in de richting van een uitweg, anders bots je op het probleem dat je in de gaten hebt.