Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Als je verfkarweitje niet af was

Een verfkwast of verfrol hoef je tussen twee verfbeurten in, niet uit te wassen. Dankzij onze tip blijft het materiaal soepel en bruikbaar. Een verfkwast of verfrol hoef je tussen twee verfbeurten in, niet uit te wassen. Dankzij onze tip blijft het materiaal soepel en bruikbaar.

 

Groot gelijk dat je de verfklus zelf wil uitvoeren. Het bespaart heel wat geld, maar ook tijd. Want  eer je een vakman naar je huis krijgt, kan het maanden, soms jaren duren. Bovendien is de prijs ook niet min. Daarom zelf de klus klaren als je kan. Tenslotte kan je ook zelf de verf kiezen die je graag hebt, zowel qua kleur, als qua kwaliteit. Af en toe zijn er ook aanbiedingen en die loop je uiteraard mis als je het karwei aan anderen moet overlaten.

Het grote probleem is dat de klus vaak niet in één dag kan worden afgewerkt, of… dat je een tweede laag moet geven een paar uur later of ’s anderendaags.

Dan moet je telkens weer de borstels of de rollen uitwassen, hetzij met veel water (als het water gedragen verf is) hetzij met een synthetisch solvent, (als het synthetische verf is).

Dat kost heel wat tijd, veel water of solvent en ook veel ergernis, want je handen en je kleding zitten vast onder de verfspatten.

Dat hoef je echt niet te doen. Als je de klus niet in één keer kan klaren, hoef je de kwasten of de rollen niet meteen uit te spoelen of te wassen. Je wikkelt het verfmateriaal gewoon in huishoudfolie, of in plastic. Een plasticzak is prima. Wikkel alles goed in en sluit hermetisch af met een tape. Op die manier kan er geen lucht bij en zal de kwast of de rol helermaal soepel blijven. Zelfs een paar dagen later is de kwast of de rol nog goed bruikbaar en zacht. Je hoeft dus echt niet meer overhaast tewerk te gaan.