Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Als je verfkarweitje niet af was

Een verfkwast of verfrol hoef je tussen twee verfbeurten in, niet uit te wassen. Dankzij onze tip blijft het materiaal soepel en bruikbaar. Een verfkwast of verfrol hoef je tussen twee verfbeurten in, niet uit te wassen. Dankzij onze tip blijft het materiaal soepel en bruikbaar.

 

Groot gelijk dat je de verfklus zelf wil uitvoeren. Het bespaart heel wat geld, maar ook tijd. Want  eer je een vakman naar je huis krijgt, kan het maanden, soms jaren duren. Bovendien is de prijs ook niet min. Daarom zelf de klus klaren als je kan. Tenslotte kan je ook zelf de verf kiezen die je graag hebt, zowel qua kleur, als qua kwaliteit. Af en toe zijn er ook aanbiedingen en die loop je uiteraard mis als je het karwei aan anderen moet overlaten.

Het grote probleem is dat de klus vaak niet in één dag kan worden afgewerkt, of… dat je een tweede laag moet geven een paar uur later of ’s anderendaags.

Dan moet je telkens weer de borstels of de rollen uitwassen, hetzij met veel water (als het water gedragen verf is) hetzij met een synthetisch solvent, (als het synthetische verf is).

Dat kost heel wat tijd, veel water of solvent en ook veel ergernis, want je handen en je kleding zitten vast onder de verfspatten.

Dat hoef je echt niet te doen. Als je de klus niet in één keer kan klaren, hoef je de kwasten of de rollen niet meteen uit te spoelen of te wassen. Je wikkelt het verfmateriaal gewoon in huishoudfolie, of in plastic. Een plasticzak is prima. Wikkel alles goed in en sluit hermetisch af met een tape. Op die manier kan er geen lucht bij en zal de kwast of de rol helermaal soepel blijven. Zelfs een paar dagen later is de kwast of de rol nog goed bruikbaar en zacht. Je hoeft dus echt niet meer overhaast tewerk te gaan.