De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Drink niet te heet en bak het niet te bruin om kanker te voorkomen

Kanker vermijden? Het kan! Maar je moet wel een gezonder programma volgen en zeker niet roken! Kanker vermijden? Het kan! Maar je moet wel een gezonder programma volgen en zeker niet roken!

Kanker is een echte volksplaag aan het worden, ondanks het hoerageroep van medische faculteiten. Het is en blijft een probleem waar steeds meer mensen gevaar voor lopen. Het is onverstandig te rekenen op dat hoerageroep, maar je kan wel beter voortgaan op je gezond verstand en ernstige studies.

Kanker is niet zo gemakkelijk te behandelen en te genezen en er zijn tegenstrijdige berichten over het succes van chemobehandelingen. Er worden zeker mensen door gered, maar er gaan zeker ook mensen door verloren.

Wat kan je dan doen? Voorkomen is hier ook beter dan genezen.

Om te beginnen niet roken, want van tabak is het onomstotelijk bewezen dat het kanker veroorzaakt, wat de tabakslobby ook mag beweren. Rook inhaleren is veel en veel erger dan wonen in een vervuild industriegebied. Je moet zuivere lucht inademen en tabak bevat meer dan 400 bekende toxische stoffen. Breek er mee zo gauw je kan en maak jezelf niets wijs.

Nog een tip: voorkom obesitas en pas je eetgewoonten aan. Suiker is een killer, wat de suikerlobby ook mag beweren. Een kankercel leeft voort dankzij gisting en daar is suiker voor nodig. Schrap dus zoveel mogelijk suiker uit al je recepten en eetgewoonten.

Nog iets: rood vlees, obesitas (probeer toch te vermageren) en hete dranken zijn nadelig. Van thee en koffie is het nu bewezen dat het bepaalde soorten kankers helpt voorkomen. Maar als je die dranken te heet opdrinkt is er een risico op slokdarmkanker en maagkanker.

En nog iets: eet niet te veel chips, friet en bruin gebakken aardappelen of getoast brood. Allemaal wel lekker, maar het bevat acrylamide en dat is kankerverwekkend.

Uiteraard moet je ook geen beschimmeld voedsel gebruiken vooral geen schimmels op brood, want aflatoxines kunnen kanker veroorzaken.

En tenslotte nog iets wat veel mensen niet graag zullen lezen: ook alcohol is kankerverwekkend! Echt, dat is bewezen. Naarmate je meer drinkt, stijgt het risico. Gebruik alcohol dus enkel bij uitzondering, maar zeker niet op dagelijkse basis.

Als je daarmee rekening houdt, is de kans veel kleiner dat je kanker krijgt.

Maar begin al met roken te stoppen.

Daarvoor kan je gemakkelijk een beroep doen op een goed natuurlijk middel, dat door middel van uitgelezen planten de rookhonger stopt.

Denk daarbij aan Xantipex van Fytobell. Je vindt het in apotheken met CNK-bestelnummer: 3271-459. Of je vindt het ook online via www.almed.be of via www.boverte.com. Ook in de betere reformwinkel.