De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo krijg je de badkamer brandschoon

Om de badkamer weer brandschoon te krijgen is er niet veel inspanning nodig, wel een goed preparaat en dat leren we je hier te maken. Om de badkamer weer brandschoon te krijgen is er niet veel inspanning nodig, wel een goed preparaat en dat leren we je hier te maken.

 

Het is me wat in de badkamer en eigenlijk ook in elke lavabo: het schuim van zeepresten, tandpasta, douchegel, haarconditioner enz… hopen zich op den duur op en zetten zich neer op de vloer, de wanden, de lavabo’s, zelfs de ruiten van de douchecel, om van het gordijn maar te zwijgen. Het is dan telkens zweten en sakkeren om het weer schoon te krijgen. Dat lukt haast nooit zonder ellende en veel werk en zweet, want je wil toch dat de badkamer er als in een toonzaal bijligt?

Het is trouwens ook veel prettiger om ’s morgens of ’s avonds de badkamer in te gaan en te zien dat die kraaknet is.

Dat is voortaan mogelijk zonder één druppel zweet, zelfs zonder hard poetsen. Je moet enkel de juiste ingrediënten in huis halen en goed mengen en toepassen.

Hoe ga je tewerk?

Warm een halve kop witte keukenazijn op in een kommetje, of beter nog in de microgolfoven. Laat goed opwarmen en voeg er nadien een paar druppels detergent aan toe die je gebruikt om de vaat te doen. Je kan er ook een lepeltje natriumbicarbonaat aan toevoegen maar dat is zelfs niet nodig, maar het helpt wel.

Doe de warme vloeistof die je goed gemengd hebt nu in een sprayfles en verstuif het goedje op de wanden, de lavabo, de douchekuip, de badkuip, alles wat maar vies is als gevolg van de afzetting van zeepresten.

Laat alles een uurtje tot anderhalf uur zitten en herhaal de behandeling. Tot nu heb je nog niet veel inspanningen moeten leveren.

Nadat je het een tweede keer hebt “ingeneveld”, moet je een half uurtje nadien alles gewoon wegwassen met een vochtige spons. Gewoon even wrijven zonder veel inspanning te leveren. Zeker geen schuursponsje gebruiken, want dat maakt alles mat.

Nu grondig naspoelen met warm water en afdrogen.

Je badkamer ziet eruit alsof ze uit de toonzaal kwam. Je zal met veel meer plezier ’s morgens gaan douchen.