De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Laat je rubbers van je auto niet vastvriezen

Om te beletten dat de rubbers van je autoportieren vast vriezen kan je best onze tip toepassen. Om te beletten dat de rubbers van je autoportieren vast vriezen kan je best onze tip toepassen.

 

Het is me het weertje wel.

In tegenstelling tot wat we gewoon zijn: in het zuiden van het land warmer en in het noorden kouder en sneeuw. Ideaal weer om pech te hebben met de auto. Zorg er alleszins voor dat je geen verbruikers aan laat staan, anders is je batterij gegarandeerd leeg morgen.

Maar nog een ander euvel dreigt: de rubberen rand van je portieren dreigt vast te vriezen. Begin niet met kokend water te gieten. Als het nodig is, kan je een ontdooiende spray gebruiken. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wat moet je doen om te beletten dat je rubberen dichtingen aan de portieren vast vriezen: je kan een siliconenspray gebruiken op voorhand. Spuit dit op een vodje en wrijf daarmee de rubbers in.

Je kan ook visolie gebruiken of kruipolie, want dat bevat visolie. Gebruik geen zout of geen sterke ontdooiende middelen.

Maar door middel van kruipolie voorkom je dat de rubbers vast kunnen vriezen. Want kruipolie bevat visolie en dat bevriest niet.

Je moet voorzichtig zijn met andere middelen, want niet alle rubber is bestand tegen sterke middelen en zeker niet tegen solventen.

Met ruitenwissers moet je dubbel voorzichtig zijn. Geen dagbladpapier tussen ruitenwisser en autoruit zetten om te beletten dat ze aanvriezen. Het dagbladpapier zal er aan vast vriezen en dan heb je dubbel werk.

Je kan de auto best binnen zetten. Dat is goed voor de batterij en voor de ruiten en de rubbers.

En vooral: wees voorzichtig. Een ongeval is gauw gebeurd.