De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo krijg je geurtjes gemakkelijk van je handen

Geurtjes op de vingers en de handen nadat je in de keuken gewerkt hebt? Vooral de uiengeur blijft lang zitten. Maar dankzij onze tip, krijg je die meteen weer weg. Geurtjes op de vingers en de handen nadat je in de keuken gewerkt hebt? Vooral de uiengeur blijft lang zitten. Maar dankzij onze tip, krijg je die meteen weer weg.

 

Ben je een keukenprinses of een hobbykok? Dan maak je ongetwijfeld bijna dagelijks mee dat je handen en vingertoppen blijven ruiken naar de producten die je hebt gebruikt in de keuken. Neem nu bijvoorbeeld ajuin oftewel ui snijden. Je kan niet anders dan de ui met de vingertoppen vasthouden terwijl je die in schijfjes en blokjes snijdt. En die geur blijf je voor de rest van de dag meedragen.

Zelfs herhaaldelijk wassen met detergent en warm water helpt nauwelijks. Je moet haast een uur in bad gaan zitten vooraleer je de geur kwijt bent. Dat is nu ook niet de bedoeling.

Stel dat je een belangrijke afspraak hebt voor het werk en je komt net uit de keuken, hoe raak je dat vervelende luchtje dan kwijt. Bovendien denk je meestal dat het iedereen in je omgeving zal opvallen en dat de afspraak er misschien voor een deel door verbrod kan worden.

Dat is geen enkel probleem, want er bestaat een kleine mirakeltruc om als bij toverslag het uienluchtje van je vingers kwijt te raken.

Bovendien heeft iedereen het product in huis, in de badkamer: tandpasta.

Maak je vingers en handen droog en knijp een flinke dot tandpasta uit de tube en wrijf daar ferm de vingertoppen en de handen mee in. Het is belangrijk goed te wrijven vooraleer er water bij te pas komt.

Als de vingers goed ingewreven zijn met de tandpasta, kan je die eruit spoelen met warm water, nadien met koud water.

Eventueel de behandeling herhalen, maar dan wel de handen een tussendroging geven.

Je zal zien dat de geurtjes op miraculeuze wijze verdwenen zijn. Je afspraken met klanten, verlopen vlekkeloos en vooral geurvrij!