Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Koop een hond en word gezond !

Een hond in huis heeft beslist voordelen. Kinderen die opgroeien in een woning waar een hond is, zijn gezonder, minder gauw ziek en zeker minder gevoelig aan de luchtwegen. Een hond in huis heeft beslist voordelen. Kinderen die opgroeien in een woning waar een hond is, zijn gezonder, minder gauw ziek en zeker minder gevoelig aan de luchtwegen.

 

Het is opvallend en al langer bekend dat kinderen die op het platteland opgroeien en vooral kinderen die op de boerderij worden grootgebracht, veel minder last hebben van allergie, dan stadsmusjes die in een cleane, hygiënische en haast steriele omgeving moeten opgroeien. Dat betekent niet dat we de vuilheid en de wanorde moeten opzoeken, maar het geeft toch wel te denken hoe sterk en intelligent het lichaam is omdat het kan omgaan met natuurlijke elementen die we stilaan als slecht en gevaarlijk zijn gaan beschouwen.

De immuniteit van het kind wordt beter opgebouwd als het in contact komt met allerlei contaminanten of  zogenaamde “vervuilende stoffen” dan in een hypercleane en schoongemaakte omgeving die bulkt van de scheikundige schoonmakers.

We spreken dan nog niet over industrielucht en rook van uitlaatgassen, want dat vormt een apart hoofdstuk.

Onderzoekers in Zweden hebben vanaf 2015 meer dan 275.000 schoolkinderen onderzocht en de incidentie op astma en overgevoeligheid van de luchtwegen in kaart gebracht. Ook in Zweden is dat gebeurd waar de gegevens van meer dan één miljoen kinderen geboren tussen 2001 en 2010 in kaart zijn gebracht.

De resultaten waren opvallend en niet mis te verstaan en de resultaten zijn verschenen in het blad “Nature”, een ernstige wetenschappelijke bron met wereldfaam.

Bij kinderen die thuis een hond hadden kwam ongeveer 15 percent minder astma en overgevoeligheid van de luchtwegen voor, met andere woorden: allergie was veel minder aanwezig bij de kinderen die thuis een hond hadden.

De conclusie is dat een huisdier het microbioom van kinderen kan versterken. Men zag zelfs dat baby’s in een huis waar een hond was, veel minder ziek waren en gemakkelijker antistoffen ontwikkelde tegen allerlei populaire aandoeningen.

Dieren hebben dus wel degelijk hun nut in huis en worden niet zonder reden “huisdieren” genoemd.

Neem een hond in huis en je wordt gezonder: vanaf de wieg tot op zeer hoge leeftijd!