Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Geen tomaten in de koelkast

Niet alle fruit en groente moet in de koelkast worden bewaard. Soms is het beter dat bepaalde soorten gewoon op een frisse plaats buiten de koelkast worden bewaard. Niet alle fruit en groente moet in de koelkast worden bewaard. Soms is het beter dat bepaalde soorten gewoon op een frisse plaats buiten de koelkast worden bewaard.

 

Een koelkast is een prachtige uitvinding. Vooral als het warm weer is, maar dat is nu jammer genoeg niet het geval. Je kan veel groenten en vruchten nu gewoon in een koele berging of de kelder bewaren, maar veel mensen hebben de gewoonte om alles maar in de koelkast te stoppen. Voedsel moet wel koel bewaard worden, vooral als het al eens een keer bereid werd, maar onaangesneden vruchten en groente moeten niet altijd de frigo in.

Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om tomaten en aubergines in de koelkast te bewaren. Tomaten drogen rapper uit en krijgen een gerimpelde huid, terwijl aubergines taai worden. Ook voor komkommer is dat het geval.

Het is wel juist dat de tempartuur van de koelkast laag genoeg moet zijn om geen besmettingen te krijgen doordat bacteriën zich razendsnel vermenigvuldigen. Van een paar miljoen, kan dat op een uur tijd naar een paar miljard gaan als de temperatuur te hoog oploopt. Zet de koelkast dus nooit hoger dan 5 graden, bij voorkeur zelfs vier graden. Maar die temperatuur is te laag om bepaalde fruitsoorten en groenten te bewaren.

Zet voortaan de schaal met tomaten, aubergines, komkommers, zelfs appelen niet meteen in de koelkast. En als het aangesneden werd, kan je best de snede afdekken met folie. Op die manier droogt het ook minder rap uit, gaan minder vitamines verloren en is er ook minder kans op voedselbederf.