Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Hoe kan je best je lederen fauteuils onderhouden?

Lederen fauteuils blijven mooi, zelfs zonder ledermelk, maar dan moet je wel onze tip toepassen. Lederen fauteuils blijven mooi, zelfs zonder ledermelk, maar dan moet je wel onze tip toepassen.

 

Een echt goed gemaakt en degelijke lederen zetel of fauteuil gaat een leven lang mee. Tenminste als je die goed onderhoudt. Want veel mensen zijn van oordeel dat leder niet moet onderhouden worden omdat het een mooi natuurlijk materiaal is. Maar jawel: ook leder moet geregeld schoon gemaakt worden en ook worden gevoed. Wat moet je doen?

Om te beginnen moet je om de maand de zetel, bank of fauteuil wassen met zacht water. Een washandje of een sponshandje kan daarvoor goed dienen. Natuurlijk moet je de zetel niet helemaal onder water zetten, maar wel mooi wassen, eventueel met een beetje detergent. Nadien goed afspoelen en laten drogen. Wie denkt dat leder niet tegen water bestand is, heeft het mis, want runderen staan toch ook in de regen en hun huid valt er niet af!

’s Anderendaags kan je de zetel inwrijven met een ledercrème. Dat is nodig om het leder te voeden, zodat het niet spontaan gaat breken onder invloed van licht en warmte in de living.

Die ledermelk kan je ook vervangen door eenvoudige producten zoals bijvoorbeeld karnemelk. Hou er wel rekening mee dat het eventueel vliegen enz. kan aantrekken. Maar er zijn nog even goede natuurlijke middeltjes die je kan aanwenden om het leder te voeden.

Als je dat toch wil kan je wel dure ledermelk kopen om je lederen fauteuils mee op te boenen. Het is niet enkel een hele klus om dat klaar te spelen, het is ook een dure bedoening. En toch moet je je lederen zetels behandelen, anders gaat het leder dof worden en zelfs barsten vertonen. Na een paar jaar zijn ze niet meer om aan te zien. We hebben er wat op gevonden om je het leven wat  gemakkelijker en goedkoper te maken. Weet je dat gewone bodylotion ook ideale ledermelk is? Je hoeft slechts een pasje in de richting van je badkamer te zetten om met de flacon bodylotion terug te keren. Bodylotion laat zich ook gemakkelijk uitsmeren op het leder en is ook gemakkelijk op te boenen. Je bankstellen of zetels blijven er echt mooi uitzien.