De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo kun je de meeste pesticiden van je fruit verwijderen

De pesticiden die in de landbouw gebruikt worden zijn giftig en schadelijk voor de mens. De boerenbond zal dit niet graag horen, maar het is een feit waar de wetenschap voor waarschuwt. Je kan ruim 96 percent van alle pesticiden vermijden door onze tip toe te passen vooraleer je een fruitmaaltijd gebruikt. De pesticiden die in de landbouw gebruikt worden zijn giftig en schadelijk voor de mens. De boerenbond zal dit niet graag horen, maar het is een feit waar de wetenschap voor waarschuwt. Je kan ruim 96 percent van alle pesticiden vermijden door onze tip toe te passen vooraleer je een fruitmaaltijd gebruikt.

 

Na een onderzoek van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) wordt de bevolking afgeraden om veel fruit te eten dat niet grondig werd gespoeld en gewassen en waarvan de pesticiden zijn verwijderd.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het geboortegewicht van baby’s waarvan de moeder fruit heeft gegeten lager is dan normaal. Er kunnen ook neurologische problemen bij opduiken. De oorzaak daarvan zijn pesticiden als gevolg van het veelvuldig spuiten met giftige stoffen op fruit en groenten.

Een goed alternatief is te kiezen voor biologisch gekweekte fruit- en groentesoorten en die dan ook nog eens net voor het gebruik goed te wassen.

De Amerikaanse wet verplicht de fruitboeren nochtans om het fruit vooraleer het te koop wordt aangeboden eerst grondig te wassen in een bad met water en chloor. Dat is wel voldoende om oppervlakkige vervuiling en bacteriën te verwijderen of te liquideren, maar niet om giftige stoffen door gebruik van pesticiden in de landbouw te verwijderen.

Daarvoor is meer nodig. En dat meer is nochtans heel eenvoudig en je kan het thuis zelf toepassen: natriumbicarbonaat.

Omdat heel veel voedingsstoffen en vooral antioxidanten net in en onder de schil zitten, is het interessant om ook de schil van de meeste soorten fruit op te eten: appels, peren, perziken, pruimen, druiven enz.…

Op die schil zitten ook de meeste pesticiden en die zijn door een eenvoudige straal water van de kraan niet te verwijderen.

Wetenschappers hebben nu ontdekt dat als je het fruit een bad geeft van water waarin je natriumbicarbonaat hebt opgelost, ruim 96 percent van alle gifstoffen zijn verwijderd.

Op die manier wordt niet alleen je eigen gezondheid gevrijwaard, maar ook de gezondheid van toekomstige baby’s van zwangere vrouwen. Vooral de neurologische afwijkingen zijn te duchten, als gevolg van pesticiden.

De gouden tip toepassen luidt dus: fruit goed schrobben met water waarin je soda oftewel natriumbicarbonaat hebt opgelost.