De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo krijg je streeploze heldere ruiten

Mooie, heldere en doorzichtige ruiten? Voortaan geen probleem meer en … de klus is zelfs in een wip geklaard. Mooie, heldere en doorzichtige ruiten? Voortaan geen probleem meer en … de klus is zelfs in een wip geklaard.

 

Niets is zo vervelend als strepen op de ruiten, of kalkvlekken, of vingervlekken. Je kan ze natuurlijk schoon maken met een speciaal ruitenpoetsmiddel, maar op den duur wordt dit een dure aangelegenheid en… het vergt nogal wat tijd om ze op die manier schoon te maken. Bovendien kan je je eigen ruitenpoetsmiddel maken voor een fractie van het bedrag en het is tenslotte nog beter ook: gegarandeerd streeploze en vetvrije ruiten.

Er is wel een verschil tussen de buitenkant en de binnenkant. Buiten kun je sterkere middelen gebruiken dan binnen.

Zo kan je bijvoorbeeld buiten een mengeling maken van water, azijn, een scheutje detergent en een scheut ammonia. Daarmee kan je met een borstel of een microvezeldoek of vacht de ruiten helemaal goed inwrijven. Nadien met een speciale ruitentrekker de ruiten weer schoon trekken en eventueel nog eens opboenen met krantenpapier. Met deze hierboven vermelde mengeling zal je zelfs oude kalkvlekken van het harde water, verwijderen.

Binnen in de woning is het niet aan te raden om ammonia te gebruiken. Het is een agressieve, sterk alkalische vloeistof en bovendien riekt het ook zeer sterk. Binnen kan je de ammonia vervangen door alcohol. Dus maak je hiervoor een mengeling van water, azijn, detergent en een scheutje alcohol. Ook hiermee zijn streeploze ruiten gegarandeerd.

Het is wel belangrijk dat je de ruiten goed inwrijft met de vacht. In de handel kan je daartoe uitstekende werktuigen vinden: het zijn langharige overtrekhoezen die je over een trekker spant. Je hebt er ongetwijfeld de professionele ruitenwassers al zien mee werken.

Wel, ook jouw ruiten zullen in de toekomst perfect gezeemd zijn!