De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo tover je vlekken weg van stoffen stoelen

Met stof beklede stoelen raken snel bezeurd, vooral als er kinderen in huis zijn. Maar het is een kleine klus dankzij onze tip om die in een wip weer schoon te krijngen. Met stof beklede stoelen raken snel bezeurd, vooral als er kinderen in huis zijn. Maar het is een kleine klus dankzij onze tip om die in een wip weer schoon te krijngen.

 

Het is al niet eenvoudig als je vlekken uit het tapijt moet verwijderen, maar als dat ook nog eens nodig wordt voor je met stof beklede stoelen: ho maar! Geen eenvoudige klus, vooral niet als er kinderen in huis zijn. Ze klimmen soms met besmeurde schoenen op de stoelen, gaan er zelfs met schoenen bovenop staan, of laten de hond of de kat op de stoel zitten, terwijl jij nog zo je best doet om die op hun “plaats” te houden en te zetten.

Maar goed, wat moet je dan doen als de stoelen zodanig bezeurd zijn dat je geen gasten meer durft te vragen om te komen dineren, of als je er zelf last van hebt omdat ze niet meer om aan te zien zijn.

Niet weggooien, niet opnieuw laten bekleden, maar gewoon eenvoudig reinigen. En dat is niet eens zo’n moeilijke klus.

Er bestaan wel speciaalreinigers voor stoelen met stoffen in microvezel, maar je kan eigenlijk gebruik maken van een eenvoudig en spotgoedkoop middel, namelijk ruitenreiniger.

Die heb je tegenwoordig in handige broesspuit-flessen. Even over de ruiten nevelen, schone doek daarover en de ruiten zijn weer helder. Wel, je kan deze techniek ook toepassen voor je stoelen, hoewel het iets meer werk vraagt.

Om te beginnen moet je de stoffen stoelen stofzuigen. Op die manier is het stof toch al verwijderd en zal je het niet verder in de vezels van de stof van de stoelen wrijven.

Dan moet je met het ruitenpoetsmiddel over de stof nevelen, zodanig dat die goed vochtig is, maar niet kletsnat.

Nu moet je met een harde borstel de stof van de stoel goed borstelen zodat het product goed verspreid wordt en in de vezels van de stoffen stoelen kan indringen. Even laten drogen en dan met een schone doek droog wrijven en oppoetsen.

Doe voor alle veiligheid toch eens een proefje op een klein hoekje waar het eventueel niet erg is als er wat misgaat. Maar in de meeste gevallen zal dit prima helpen en zullen je stoelen er weer als nieuw uitzien.