De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zo verwijder je vetvlekken van je keukendeuren

Vetvlekken op keukenkasten zijn vies. Je moet ze snel verwijderen. Dankzij onze tip lukt dat prima. Vetvlekken op keukenkasten zijn vies. Je moet ze snel verwijderen. Dankzij onze tip lukt dat prima.

 

In een keuken wordt gekookt en waar gekookt wordt, verschijnt vet. Dat is heel normaal. Maar het is niet normaal dat de vetvlekken erop blijven, want op den duur is je keuken een vetsmelterij.

Vetvlekken merk je niet altijd meteen op, maar ze zijn er wel, waardoor ze schijnbaar onmogelijke proporties kunnen aannemen. Dit vuil kan het hout van uw kasten beschadigen als het voor een langere periode blijft zitten. Hoe onaangenaam en hardnekkig deze vlekken ook mogen lijken, ze zijn gemakkelijk te verwijderen. Probeer eerst de meest voorzichtige methode en probeer zo nodig naar agressievere oplossingen totdat u de beste formule voor uw situatie vindt.

Probeer de eenvoudigste oplossing eerst uit: meng 2 eetlepels afwasmiddel met 2 kopjes warm water en schrob de kast met een schone doek. Volg de nerven van het hout als het om puur houten kastdeuren gaat. Spoel nadien schoon met een spons en droog deze af met een zuivere handdoek.

Je kan het ook doen met het goede oude natriumbicarbonaat. Strooi soda op een schone vochtige doek en schrob de kast. Spoel af met een zuivere spons en droog de keukendeuren af met een schone droge handdoek.

Soda zal geen krassen op de kasten veroorzaken.

En tenslotte nog een andere truc met azijn, want witte azijn is een effectieve allesreiniger.

Voeg 1 kopje witte azijn toe aan een paar liter warm water waarin je ook een flinke scheut afwasmiddel hebt gedaan. De goede verhouding is 2 kopjes water, 2 eetlepels afwasmiddel en 1 kopje witte azijn.

Witte azijn is een wonder schoonmaakmiddel voor het huishouden.

Alles goed inwrijven, nadien naspoelen en tenslotte met een droge doek eventueel een microvezeldoek afzemen of afdrogen.

Als het nog agressiever moet zijn vanwege zeer hardnekkige vlekken, voeg dan een halve kop borax toe aan het afwasmiddel, azijn en watermengsel. Herhaal de schrobbewerking met een zachte doek en veeg deze met een droge doek schoon. Mogelijks moet je meer warm water toevoegen om de borax op te lossen.

Wil je de kasten weer laten glanzen? Wrijf ze dan in met wat olijfolie.

De houten deuren van de keuken zijn weer als nieuw!