De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Vrieskou: verzorg je huid extra

Ook in de winter, en vooral bij vriesweer heeft de huid extra verzorging nodig. Je mag eigenlijk geen dag overslaan zonder de gezichtshuid te verzorgen. Ook in de winter, en vooral bij vriesweer heeft de huid extra verzorging nodig. Je mag eigenlijk geen dag overslaan zonder de gezichtshuid te verzorgen.

 

De winter staat aan de voordeur. Op veel plaatsen in het land heeft het voor het eerst dit najaar gevroren. We verwachtten er ons niet helemaal meer aan, want de laatste jaren komt de winter pas na nieuwjaar. Het is dus toch gebeurd en we moeten het maar nemen zoals het komt, we kunnen er (gelukkig) toch niets aan veranderen.

Om veel problemen te voorkomen: zorg dat je altijd goed gekleed de straat op gaat. Vooral schoenen met dikke zolen zijn van belang om veel ellende te voorkomen, want als de voeten kou krijgen, dan krijgt het hele lichaam gemakkelijk kou en zijn winterse verkoudheden het gevolg. Je krijgt wel geen verkoudheid van de kou, maar als je kou hebt zet dat de immuniteit onder druk en daardoor heb je minder weerstand en kun je winterse problemen minder gemakkelijk de baas.

Maar wat aan de binnenkant bedreigd wordt, is ook een risico voor de buitenkant: de huid. Door de kou en soms schrale wind droogt de huid gemakkelijker uit, vormt kleine fissuren en kan zelfs ontsteken. De huid heeft het in de zomer al niet gemakkelijk vanwege de beschadiging door het UV-licht van de zon, maar in de winter is het ook niet ideaal voor de huid, vooral niet als je geen verzorging toepast.

Je moet de huid voeden, zeker bij vrieskou en in de winter. Doe dat elke dag. Je kan best een beschermende crème aanbrengen waarin ook een UV-filter is opgenomen als je naar buiten gaat. Op skivakantie is dat een absolute must, maar ook als je buiten gaat wandelen hier in de omgeving, of gewoon te voet naar je werk of naar de trein stapt, of op de bus staat te wachten.

Je kan eventueel ’s nachts ook een voedende crème aanbrengen.

Als je dat doet ziet de huid er fermer uit, steviger en gezonder, want de schade aan het oppervlak van de huid wordt niet enkel verdoezeld, maar ook hersteld.

Als je een goede crème kiest met plantenbestanddelen is dat alleen maar een voordeel. Een herstellende crème is bijvoorbeeld op basis van Calendula of goudsbloem en een verzorgende en hydraterende crème is op basis van Aloë Vera, dat erom bekend staat de huid te verzorgen en te herstellen en te hydrateren.

Wie dagelijks zijn huid verzorgt, ook in de winter zal er jaren jonger uitzien en zich ook beter in zijn vel voelen.

Denk aan het gamma van Ellen Dee, de complete verzorging voor de huid, ook in de winter, op basis van natuurlijke bestanddelen. Je vindt er alles over op www.ellendee.be.