De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Onkruid wegtoveren met milieuvriendelijke trucjes

Onkruid wieden is geen plezierige bezigheid. Maar er bestaan ook eenvoudige en ecologisch verantwoorde trucjes om het onkruid gemakkelijker te lijf te gaan. Onkruid wieden is geen plezierige bezigheid. Maar er bestaan ook eenvoudige en ecologisch verantwoorde trucjes om het onkruid gemakkelijker te lijf te gaan.

 

De natuur is sterk, beresterk zelfs en we kennen er lang nog alle geheimen niet van. Zullen we dat ooit? In elk geval één geheim dat al lang geen geheim meer is: onkruid verdwijnt niet! Men zegt dat soms over zichzelf al spottend, maar het is een realiteit: onkruid is moeilijk te verdelgen, tenzij met sterke, giftige middelen, maar daar zijn we niet zo voor te vinden!

Gelukkig zijn er ook uitstekende en even doeltreffende alternatieve, natuurlijke en dus veel gezondere middelen om het onkruid te lijf te gaan, zodat het onkruid niet achterblijft, maar wel het goede gevoel!

Je kan die natuurlijke trucjes zelf toepassen en de middelen zelf maken.

Daar we zijn wel voor te vinden, dat je die dingen heel eenvoudig zelf kan maken en ongetwijfeld heb je de meeste ingrediënten - wellicht zelfs alle ingrediënten - in huis staan.

Best van al kan je ze met een tuinsproeier (zo’n pomp die je met handbewegingen onder druk zet) gebruiken. Dus heb je ook wel een behoorlijke hoeveelheid nodig.

Neem daarom 2,5 liter azijn, 2 kopjes Epsomzout oftewel Bitterzout of magnesiumsulfaat genoemd, en een paar soeplepels detergent. Meng alles goed en spuit dit op het onkruid.

Er nog eenvoudiger trucjes om toe te passen: gooi gewoon kokend water op het onkruid, of ook nog: afkooksel van aardappelen.

En ook eenvoudig: gebruik één deel alcohol op vier delen water. Goed mengen en dit met de plantenspuit op het onkruid vernevelen. En kan het nog simpeler: drie delen water op één deel zout. Nevelen maar: je merkt het snel, binnenkort is het onkruid verdwenen. Uiteraard kan je het ook met een gasbrander dood branden. Best val al geen giftige producten gebruiken zoals glyfosaat, onze omgeving is al vergiftigd genoeg.

Maar op die manier heb je niet alleen je steentje bijgedragen tot een beter en gezonder milieu, maar zal je onkruid ook snel verdwenen zijn.