VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo worden je hoofdkussens als nieuw

Als je hoofdkussens gelig geworden zijn, hoef je ze zeker niet weg te gooien. Dankzij ons tip kan je ze weer compleet “vernieuwen”. Als je hoofdkussens gelig geworden zijn, hoef je ze zeker niet weg te gooien. Dankzij ons tip kan je ze weer compleet “vernieuwen”.

 

Het is onvermijdelijk: hoofdkussens op je bed worden na verloop van tijd gelig, omdat ze zweet en lichaamscellen opslorpen: huidschilders, zweet, speeksel, zalfjes, lotions, enz… Je kunt het wel een tijdje blijven camoufleren door er telkens weer een verse kussensloop overheen te trekken, maar op den duur gaat deze camouflagetechniek je ook vervelen en stop je ermee jezelf te bedotten. Want… een gelig kussen is geen proper kussen denk je, en daar heb je gelijk in.

Dus weggooien?

Zeker niet, want je kan je hoofdkussens gemakkelijk een tweede leven geven. Je kan ze niet zomaar in de wasmachine stoppen, want ze moeten eerst een grondige behandeling krijgen van binnenuit.

Daarom deze geweldige tip.

Verwijder de kussenslopen van de kussens en leg ze in bad dat voldoende gevuld is met heet water zodat je de kussens er helemaal kan in onder dopen. Doe daarin een kopje waspoeder, plus een kopje poedervormig afwasmiddel ofwel een soeplepel handafwasmiddel (mag biologisch zijn zoals Ecover), plus een kopje bleekmiddel en een vijftal soeplepels borax. Meng alles goed samen en zorg er voor dat het sopje in het heet water alle kussens goed kan bereiken. Duw op de kussens, zodat ze het goedje goed opslorpen.

Laat alles een flink uurtje zitten, maar om de tien minuten moet je de kussens een flink door elkaar “roeren” en opduwen en uitpersen zodat de vloeistof het binnenste van de kussens kan bereiken.

Als dat een uurtje goed “getrokken” heeft, kan je de kussens eruit nemen en in de wasmachine stoppen en op de gewone cyclus laten wassen. Nadien goed spoelen en opnieuw spoelen en tenslotte drogen in de droogkast, terwijl je er tegelijk ook een paar tennisballen hebt ingelegd. Op die manier zullen de hoofdkussens tijdens het drogen goed “opgeklopt” worden en zal de vulling niet aan elkaar klitten.

Ziezo… nu heb je weer nieuwe hoofdkussens en heel wat geld gespaard.

En om het geheel af te ronden kun je een probiotische kussenspray zoals TRAVELBAC gebruiken om op je hoofdkussens te spuiten. Die vind je in de betere natuurwinkel of online via www.almed.be.