Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Waarom slorpen je handdoeken geen water meer op na het bad?

Handdoeken die na een poosje gebruik en wassen het water niet meer opnemen, zijn toch nog te redden. Dankzij onze tip maak je je handdoeken weer als nieuw. Handdoeken die na een poosje gebruik en wassen het water niet meer opnemen, zijn toch nog te redden. Dankzij onze tip maak je je handdoeken weer als nieuw.

 

Je kent ongetwijfeld het verschijnsel. Je hebt mooie handdoeken en na een tijdje intensief gebruik en flink doorwassen, zijn ze hun “versheid” kwijt. Je denkt dat het net hetzelfde is als met voedsel: eens een bepaalde datum voorbij, slorpen ze niet genoeg water meer op en kan je ze niet zo goed meer gebruiken na het bad of de douche.

Wat kan je doen? Weggooien? Zeker niet! Want er is een reden waarom handdoeken na een poosje niet fris meer zijn, soms vies ruiken zelfs al komen ze uit de wasmachine en ook niet zo goed meer water opslorpen zodat je jezelf niet zo fijn meer kunt afdrogen na het bad.

Badhanddoeken die je geregeld wast en waarvoor je niet enkel waspoeder maar ook een softener gebruikt zodat ze mooi zacht zouden aanvoelen, slorpen deze producten op en stapelen ze op in de vezel. Daardoor zijn ze ook meer waterafstotend en kunnen ze zelfs moeilijker gewassen worden. Het gevolg is dat daardoor geurtjes en onzuiverheden gevangen worden in de vezels.

Maar dat is absoluut geen reden om je handdoeken weg te gooien. Er is een eenvoudig trucje om die weer hun soepelheid en “versheid” als nieuw terug te geven.

Doe in een emmer warm water een scheut azijn en een soeplepel natriumbicarbonaat. Het bicarbonaat zal de geurtjes opslorpen en de azijn zal de softener en de opstapeling van waspoeder of detergent afbreken.

Op die manier kun je snel weer komaf maken met het vervelende verschijnsel van “waterafstotende” handdoeken. Want ze moeten integendeel water opslorpen en niet afstoten.