Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Hoe krijg je de katten- of hondengeur uit je tapijt?

Vlekken en geurtjes van huisdieren komen wel eens voor, en zijn niet zo plezierig. Maar dankzij onze tip is dat zeker geen drama, integendeel, je krijgt het probleem gauw van de baan. Vlekken en geurtjes van huisdieren komen wel eens voor, en zijn niet zo plezierig. Maar dankzij onze tip is dat zeker geen drama, integendeel, je krijgt het probleem gauw van de baan.

 

Huisdieren zijn gemaakt om zich “thuis” te voelen in je huis. Als je er van houdt, neem je er de ongemakken met plezier bij. Maar niet iedereen waardeert dat en als je vrienden op bezoek krijgt dan wil je dat je huis er kraaknet en zindelijk bijligt.
Met een kat in huis kan je af en toe eens voor verrassingen staan. Een hond heeft soms ook wel eens een slecht moment.

Maar als de kat wat ouder wordt en niet zo gemakkelijk buiten geraakt, kan er in haar hoekje wel eens een vervelende geur en kleur achterblijven.
Wat moet je doen? Het tapijt vervangen? Zeker niet, want er is een paar trucjes om het huis weer netjes en geurvrij te maken.

Maak een wondermiddel met volgende ingrediënten: natriumbicarbonaat, azijn, gedistilleerd water en je geliefkoosde parfums van essentiële oliën zoals lavendel, meiklokje, citroen of jasmijn.

Meng één kopje azijn met een kopje gedistilleerd water. Neem een koffielepel zout en doe daar een tiental druppeltjes van je geliefkoosde etherische olie op. Voeg dat welriekende zout nu bij het mengsel en doe dat in een sprayfles of broesspuit.
Goed schudden en dan op de vlek spuiten. Laat het geheel een tiental minuutjes rusten. Nadien droog deppen met een keukenrol.

Als de vlek niet weg is, moet je wat bakpoeder of natriumbicarbonaat over de vlek strooien. Wrijf dit goed in de vlek en laat een tiental minuutjes zitten. Als alles droog is gewoon stofzuigen. Nadien kan je de truc met de broesspuit en de etherische olie nog eens herhalen.
Je zal merken dat de vlek spoedig verdwijnt en dat er in de plaats ook een heerlijke geur komt.