Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Geen last meer van pluizende wollen pullover

Last van een jeukende pullover doordat die begint te pluizen? Dankzij onze tips is dat voortaan voorgoed verleden tijd! Last van een jeukende pullover doordat die begint te pluizen? Dankzij onze tips is dat voortaan voorgoed verleden tijd!

 

Wol is mooi. Een wollen pullover is wondermooi, maar vraagt wel extra zorg, om te wassen, te bewaren, te drogen. Wol was je met de hand en knijp je na het wassen niet uit, maar rol je op in een handdoek waardoor je het water eruit duwt.

Na een tijdje begint de wol te pluizen en dat kan op de blote huid ook gaan kriebelen. Daarom moet je de volgende keer een wollen pullover na het wassen met een haarconditioner naspoelen.

Je kan de wollen pluisjes er ook uitplukken, maar dat is absoluut not done, met andere woorden, doe het niet. Of de wol scheren met een scheermesje. Ook niet doen.

Wat kan je dan wel? Gewoon de wollen pullover een nachtje in de diepvriezer leggen en het jeuken of kriebelen van de wollen pullover zal voorbij zijn.

Gewoon diepvriezen en het is gedaan met de vervelende jeuk. Zo eenvoudig is het om je wollen pullover te redden en die toch zonder problemen weer te kunnen aantrekken.

Vooral kinderen zullen blij zijn met deze tip, want vooraleer de moeder een mooie wollen pullover gekocht heeft, zaniken ze al over jeuk en prikkende kriebels op de huid. Dat hoeft voortaan niet meer, want het is gedaan met jeuken en kriebelen, dankzij de diepvriestruc.