VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Hoe verwijder je fruitvlekken uit kleding?

Fruitvlekken kunnen zeer hardnekkig zijn in kleding. Meestal worden verkeerde behandelingen toegepast om de vlekken te verwijderen. Dankzij onze tips krijg je die er weer perfect uit. Fruitvlekken kunnen zeer hardnekkig zijn in kleding. Meestal worden verkeerde behandelingen toegepast om de vlekken te verwijderen. Dankzij onze tips krijg je die er weer perfect uit.

 

De herfst is de periode van fruit. Het aanbod is nu het grootst, tenminste als je vers en inlands fruit wil genieten. Koop liefst inlands fruit, dat verkleint de ecologische voetafdruk en helpt ook de lokale boeren en fruitkwekers. Fruit eten, is ook aan te bevelen voor de gezondheid. Zoals je dezer dagen hebt gezien wordt fruit ten zeerste aanbevolen in de nieuwste voedseldriehoek, die tegenover de oude een beetje op zijn kop is gezet.

Meer fruit en groenten dus. Als je daar met volle smaak van geniet, is het onvermijdelijk dat er af en toe fruitvlekken op je kleding terechtkomen, of dat je kinderen hun handen hebben afgeveegd aan de kleding terwijl ze een lekker stukje fruit aan het eten waren.

Hoe krijg je die er uit?

Fruitvlekken mag je absoluut niet meteen met zeep te lijf gaan, dat zou het probleem enkel maar verergeren. Je moet de fruitvlek om te beginnen verdunnen en bleker maken door middel van een zuur. Citroensap is daartoe zeker geschikt. Als je dat een paar keer hebt gedaan en het is nog niet verminderd, kan je een koffielepel bleekwater in een glas water doen en daarmee proberen de vlek te verbleken.

Als de vlek al langere tijd aanwezig was, moet je het kledingstuk wat laten weken of althans de vlek zelf in karnemelk, waaraan je ook het sap van een citroen hebt toegevoegd. Herhaal de behandeling een paar keer en pas daarna mag het kledingstuk worden gewassen in de wasmachine op de klassieke manier en op de gepaste temperatuur.

Op die manier heb je het kledingstuk gered en zullen de fruitvlekken verdwenen zijn. Geniet weer met volle teugen van je mooie kleding en het fruit!