VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo geraak je striemen of striae gemakkelijk kwijt

Striae of striemen zijn de tol van te langdurig opgerekte huidgedeelten. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na zwangerschap, te sterke belasting door sport of een onnatuurlijke houding. Je moet de huid zijn natuurlijke soepelheid en vochtbalans teruggeven. Aloë Vera is daarvoor bijzonder geschikt. Striae of striemen zijn de tol van te langdurig opgerekte huidgedeelten. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na zwangerschap, te sterke belasting door sport of een onnatuurlijke houding. Je moet de huid zijn natuurlijke soepelheid en vochtbalans teruggeven. Aloë Vera is daarvoor bijzonder geschikt.

 

Het gebeurt wel meer dat je last hebt van striemen, van striae of veranderingen in de huid als gevolg van zwangerschap, vermagering, kwetsuren, sport enz. Je kent het wel: blauwachtige striemen die als een soort natuurlijke tatoeage achterblijven op de huid en de normale huidskleur en structuur ontsieren. Velen denken dat ze onvermijdelijk zijn, omdat de huid uitgerekt werd door onnatuurlijke beweging zoals bij sport, of door zwangerschap. Hoe jonger men is, des te minder last men van striae kan ondervinden, want een jonge en soepele huid past zich aan na oprekking en herstelt vanzelf meestal.

Als de oprekking extreem is geweest, of te lang heeft geduurd, is dat herstel moeilijker en minder vanzelfsprekend.

Wat moet je dan doen? Levenslang met de striae blijven rondlopen? Zeker niet!

Je moet wel proberen het probleem te voorkomen door maatregelen te nemen om de huid soepel te houden en te zorgen voor voldoende vocht. Voldoende water drinken en dehydraterende zaken zoals alcohol en koffie vermijden en de huid zijn natuurlijke vochtigheid laten behouden door een vocht inbrengende crème of olie. Die kan je gemakkelijk zelf maken met lavendelolie, kamilleolie en jojobaolie te mengen en daarmee de huid dagelijks in te wrijven gedurende de zwangerschap bijvoorbeeld.

Een herstellende olie is ook cacaoboter gemengd met vitamine E.

De beste methode tegen striae is het gebruik van Aloë Vera. Als je dit dagelijks toepast, zullen de striemen op den duur verdwijnen, zelfs als ze er al langere tijd zijn.

Je kan het jezelf natuurlijk gemakkelijk maken en een crème op basis van Aloë Vera gebruiken. Denk daarbij aan de Aloë Vera-crème van Ellen Dee. Meer daarover vind je op de website www.ellendee.be.

Je kan deze crème ook online vinden via www.almed.be.