VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Zo blijft je huis heerlijk fris ruiken, zelfs tijdens het stofzuigen

Als je tijdens en na het stofzuigen een frisse geur in huis wil, moet je onze tip toepassen. Gegarandeerd succes! Als je tijdens en na het stofzuigen een frisse geur in huis wil, moet je onze tip toepassen. Gegarandeerd succes!

 

Een stofzuiger is net als een koelkast en een kookvuur een onmisbaar element in de moderne woning. Je kan je niet meer voorstellen dat je het huis zou moeten reinigen zonder stofzuiger.

Hoe moet je anders het stof of vuil uit onbereikbare hoekjes en kantjes halen. De woningen van vandaag zijn ook veel te gesofistikeerd en hebben overal moderne materialen waartegen de vroegere of ouderwetse poets- en reinigingsmethodes niet meer opgewassen zijn.

Dus stofzuigen maar!

Er is echter een droef kantje aan: als je stofzuigt, neem je altijd een onfrisse geur waar. Het stof in de zak blijft zijn misse geurtjes verspreiden en die ervaar je lange tijd na het stofzuigen nog altijd.

Wat kan je daartegen doen? Niet meer stofzuigen, is geen optie en je kan toch niet altijd ramen en deuren open gooien terwijl je stofzuigt.

Daarom hier een meesterlijke tip.

Als je nog eens een nieuwe zak in de stofzuiger doet, moet je vooraleer je begint te stofzuigen een paar soeplepels waspoeder in de zak doen, of de inhoud van een geurzakje erin doen of een paar lepels gedroogde lavendelbloemen. Maar met waspoeder lukt het ook prima en dat is nog het goedkoopst van al.

Als je dan begint te stofzuigen zal de geur van het waspoeder zich verspreiden in de kamer en je krijgt de indruk dat alles proper en schoon  gewassen is.

Die geur blijft heel lang tintelen en zal gasten en bezoekers aangenaam verrassen. Niemand is tegen de geur van vers gewassen kleding en dat komt door de geur van het waspoeder zelf.

Het verstopt bovendien de zak niet, blijft mooi zitten, het laat enkel de geur los. En… je probleem met de onwelriekende stofzak is voorgoed opgelost.