VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Mooier en jonger: Zo herstel je je huid gemakkelijker

De huid kan best een inwendige ondersteuning gebruiken als er problemen zijn,  of als je jonger en mooier wil worden. De huid kan best een inwendige ondersteuning gebruiken als er problemen zijn, of als je jonger en mooier wil worden.

 

De huid is eigenlijk de buitenkant van wat er zich in het lichaam afspeelt. De huid is niet zomaar een verpakking van het organisme, het is een levend materiaal. Van de buitenkant valt voor een stukje ook de kwaliteit van de binnenkant af te lezen. Dat wil zeggen dat alles wat je doet met het lichaam: voeding, rusten, allerlei stoffen die in het lichaam ingebracht worden, ook hun weerslag kunnen hebben op de buitenkant.

Als er zich dan een huidprobleem voordoet, bijvoorbeeld schilferende huid, of psoriasis, of eczeem of één of andere huidaandoening, dan heeft dat meestal ook te maken met de gezondheid van binnenuit.

Zo kunnen emoties, sterke ontroeringen, angsten, problemen zich ook vertonen aan de buitenkant. Het is bekend dat stress bij psoriasispatiënten een aanval kan uitlokken.

Dat betekent ook dat je inwendig iets kan doen aan die buitenkant. Bijvoorbeeld door stress te vermijden, gezond te eten, de nieren een steuntje te geven en door de lever te helpen.

De nieren kan je helpen door veel water te drinken: 2 liter per dag minstens. Ook groene thee is uitstekend voor de nieren, evenals brandnetelthee en solidago of guldenroede. Daarom is Orthoren van Fytobell een uitstekend idee om de nieren te helpen bij de zuivering van het lichaam en dus de reiniging en verbetering van de huid. Orthoren vind je in apotheken met CNK nummer: 2899 - 946. Ook in de betere reformwinkel, of online via www.almed.be.

De lever kan ook best een steuntje gebruiken en daarvoor kan je beter geen alcohol drinken, te veel vet mijden, niet roken, voldoende bewegen en gezond eten. Artisjok, mariadistel, paardenbloem en curcuma Chelidonium of stinkende gouwe,  zijn uitstekend voor de lever.

Die vind je op voortreffelijke wijze samengebracht in Cardubell van Fytobell.

Je vindt Cardubell in apotheken met CNK nummer: 2899 - 870. Ook in de betere reformwinkel en online via www.almed.be.

En tenslotte is het ook bijzonder goed om tea-tree voor de huid toe te passen. Het is een sterke antioxidant en tea tree staat er voor bekend tot in de diepe cellagen van de huid door te dringen. Het is een ideale vochtinbrenger voor de huid, maakt de huid zachter en herstelt de huidcellen.

Daarom is tea tree ook efficiënt voor mensen die last hebben van eczeem en psoriasis. Maar vooral: vergeet niet om de huid van binnenuit te ondersteunen via de lever en de nieren!