VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Komt er een zware griepepidemie? Hoe speel je zeker?

Griep op komst? Het zal nog moeten blijken. In elk geval verdient het aanbeveling om de weerstand te versterken. Dat kan met Echinacea en goede probiotica. Griep op komst? Het zal nog moeten blijken. In elk geval verdient het aanbeveling om de weerstand te versterken. Dat kan met Echinacea en goede probiotica.

 

De directeur van de Britse National Health Security heeft de autoriteiten in Groot-Brittannië en Europa gewaarschuwd dat er voor volgende winter een bijzonder zware griepepidemie wordt verwacht die vooral slachtoffers zou maken onder de oudere bevolking. Het griepvirus dat zou uitbreken, zou bijzonder virulent of zeer besmettelijk zijn en een zware tol eisen. Dat beweert althans de baas van de Britse gezondheidsdienst. Tegelijk wordt in Engeland en ook bij ons een vaccinatiecampagne opgestart en krijgen apothekers de raad kwetsbare bevolkingsgroepen te waarschuwen en aan te zetten om zich te laten vaccineren.

Voor deze waarschuwing baseert men zich op de cijfers die nu in Australië van toepassing zijn, waar ze net de winter achter de rug hebben. Ze hebben er te kampen met de ergste griepepidemie sinds jaren: meer dan 70.000 gevallen op één maand tijd. De directeur pneumologie (longziekten) Dr. Lou Irving, van de universiteit van Melbourne voegt er aan toe dat het virus vooral gevaarlijk zou zijn voor mensen die lijden aan astma, hartziekten, diabetes en COPD.

Intussen is de WHO bezig met het ontwikkelen van nieuwe griepvaccins, maar die ontwikkeling zou nog zes weken duren.

Deze waarschuwing wordt door andere artsen gecontesteerd, omdat de vaccinlobby machtig is en er veel geld mee gepaard gaat. Bovendien vinden sommige artsen dat een vaccinatie niet altijd zo onschuldig is als wordt voorgesteld, vanwege de bijkomende stoffen.

Aan de universiteit van Amsterdam is prof. Richard Dekhuijzen (longspecialist) van mening dat je je ook uitstekend kan voorbereiden op de winterprik door de immuniteit een boost te geven. Dat kan je door gezond te leven, veel fruit en groenten te eten, niet te roken, geen alcohol te gebruiken en voldoende te bewegen. En de darmen als centrum van de immuniteit kunnen altijd wat hulp gebruiken door middel van goede probiotica. De mitochondriën in de cellen, waar de weerstand geactiveerd wordt, zijn best gebaat met Echinacea. Het is wetenschappelijk bewezen dat Echinacea de weerstand versterkt en men minder vatbaar wordt voor verkoudheidsziekten en griep.

Goede preparaten daarvoor vind je in apotheken en de betere reformwinkel.

Digesbiose is een uitstekend probioticum. Je vindt het onder CNK nr 1752 - 278 in apotheken.

Echinabell is bijzonder geschikt om de weerstand te verhogen.

Je vindt het in apotheken onder CNK nr 2898 - 963.

Je kan het ook vinden in de betere reformwinkel of online via www.boverte.be of www.almed.be.